Konya Usulü Tirit Kebabı İçin Gerekli Malzemeler Neler? (5 kişilik)

Yarım kilo kuzu eti
yarım kilo yoğurt
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet kurutulmuş ekmek
2 kaşık tereyağı
2 adet defne yaprağı
4-5 diş sarımsak, tuz, karabiber
Süslemek için biber, domates

konya-tirit-kebabi-damaklari-costuran-bir-lezzet-soleni (1)

Tirit Kebabı Nasıl Yapılır? 

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış et tencereye alınır ve etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurulur. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirilir.

konya-tirit-kebabi-damaklari-costuran-bir-lezzet-soleni (1)-1Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafifçe kıtırlaştırılır ve 2 santimlik kareler halinde kesilerek servis tabağına aktarılır. Haşlanan etler ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra ateşten alınır. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltılır.

konya-tirit-kebabi-damaklari-costuran-bir-lezzet-soleni (2)Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturup acısı çıkartılır. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurt yayınlır. Ardından üzerine soğanlar koyulur. Maydanoz yaprakları doğranıp soğanların üzerine serpiştirildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Haber Merkezi