Kötü rüyalar, uyku sırasında zihninizin derinliklerinden yükselen kabuslar olarak bilinir. Ancak, bu karanlık gölgeler sizi ele geçirmeden önce, içsel bir yolculuğa çıkarak ruhunuzu güçlendirebilirsiniz. Kötü rüya gördüğünüzde, paniğe kapılmak yerine derin nefes alın ve içsel huzurunuzu yeniden keşfetmek için adımlar atın. Bu haberde, kötü rüyaların etkilerini hafifletmek ve uykusuz gecelerden sonra içsel dengenizi yeniden sağlamak için bazı etkili stratejileri ve hadisleri  bulacaksınız.

Neden kötü rüya görürüz:

Kötü rüyalar genellikle dengesiz bir ruh halinden kaynaklanır. Ciddi anlamda sizi yoran, stres veren ve üzen şeylerle boğuştuğunuz bir dönemdeyseniz, bu tür rüyalar görme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Stres kaynakları çeşitli olabilir: sınavlar, ilişki sorunları, bir yakının ölümü, işten atılma, ekonomik kriz, yaşam şartları… Bunlar gibi stresli durumlar rüyalara yansır. Kimi zaman ise bilinçaltımızdaki stresi fark etmeyiz, ancak rüyalarımızda kendini gösterir. Çünkü rüyalar günlük hayattaki bilinçdışı endişelerimizin yansımalarıdır.

Kötü rüya görünce ne yapılır:

Rüya gördüğünde negatif enerjinin artmaması için rüya tabirine bakmamalı ve kimseye anlatmamalısın. Kötü bir rüya gördüğünde suyu açıp rüyanı akan suya anlatabilirsin, ılık bir duş alabilirsin. Ada çayı veya tütsü yakmak, güzel müzikler açmak ve meditasyon yapmak da daha keyifli hissetmeni sağlayabilir.

Konuyla ilgili bazı hadisler şöyledir:

  1. “O rüyayı sadece sevdiğine söylesin. Hoşlanmadığı bir rüya görürse o şeytandandır. Onun şerrinden Allah’a sığınsın ve onu hiç kimseye söylemesin. O zaman o rüya kendisine zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bîr 3, 46; Müslim, Rü’yâ 3)
  2. “Sâlih rüya -bir rivayete göre güzel rüya- Allah’tandır. Fena rüya da şeytandandır. Kim hoşuna gitmeyen bir rüya görürse, sol tarafına üç defa üflesin ve şeytandan Allah’a sığınsın. O takdirde o rüya kendisine zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bîr 4; Müslim, Rü’yâ 1)
  3. “Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya görünce, sol tarafına üç defa tükürsün; şeytanın şerrinden de üç defa Allah’a sığınsın; yattığı tarafından da öbür yanına dönsün.” (Müslim, Rü’yâ 5)

Hz. Peygamber (s.a.v.) bu tür insanları rahatlatacak şu cümleyi kullanır :

'Sizden biriniz sevdiği bir rüya gördüğünde bu rüya Allah'tandır. Bundan dolayı Allah'a hamd etsin ve o rüyayı ehil (uzman) olana anlatsın. Ve sizden biri sevmediği çirkin bir rüya gördüğü zaman ise gerçekten o rüya mutlaka şeytandandır. O (şeytan ve kötü rüyanın) şerrinden Allah'a sığınsın. Ve o rüyayı hiçbir kimseye anlatmasın. Bu durumda o rüya kendisine zarar vermez."

Kaynak: Haber Merkezi