Vatandaşın mutfak serüvenindeki merakı, lezzetli bir deneyime dönüşüyor! Bugün, enfes bir tatlı olan Kütük Pasta'nın sırlarını keşfetmeye ne dersiniz? Kütük Pasta tarifiyle ilgili adım adım bilgilendirme ve lezzetin sırları burada! Kütük Pasta tarifi: Kütük Pasta nasıl yapılır? Kütük Pasta malzemeleri nelerdir? Tüm bu soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Lezzetin peşindeki herkes için, işte Kütük Pasta'nın incelikleri...

Kütük Pasta Tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! Kış aylarının en sevilen tatlılarından biri olan kütük pasta, hem lezzetli hem de görsel olarak oldukça hoş bir tatlı. 

Kütük Pasta malzemeleri nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağı

Üzeri için:

  1. 100 gram bitter çikolata
  2. 100 gram fındık

Kütük Pasta nasıl yapılır?

  1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. 
  2. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. 
  3. Süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 
  4. En son unu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 
  5. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine dökün ve 30-35 dakika pişirin.
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 
  7. Kremayı hazırlamak için sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
  8. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  9. Tereyağını ekleyip mikserle çırpın. 
  10. Soğumuş olan keki uzunlamasına ikiye bölün.
  11. Alttaki kek katını bir servis tabağına alın ve üzerine kremadan sürün.
  12. Üzerine üstteki kek katını yerleştirin ve kalan kremayı da üzerine sürün.
  13. Üzerini çikolata rendesi ve fındık ile süsleyin. 
  14. Kütük pastanız servise hazır.

Püf noktaları:

  • Keki pişirirken fırının kapağını kesinlikle açmayın.
  • Kremayı pişirirken tencerenin dibine yapışmaması için sürekli karıştırın.
  • Keki servis tabağına yerleştirdikten sonra kremayı hemen sürmeyin, kek biraz soğusun ki kremanın akışkanlığını kaybetmesin.
  • Kütük pastanızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kaynak: HABER MERKEZİ