Doğanın incisi, kokusuyla ruhu sarıp sarmalayan magnolya çiçeği, şimdi de mutfaklara konuk oluyor! Vatandaşlar, bu eşsiz çiçeğin benzersiz aromasını taşıyan bir tarifi araştırıyorlar: Magnolya tarifi! Ancak, bu mistik lezzetin sırlarını çözmek için öncelikle hangi malzemelerin gerektiğini bilmek gerekiyor. Magnolya tarifi: Magnolia malzemeleri nelerdir? İşte, Magnolya tarifinin detayları ve malzemelerin büyüleyici dünyası...
Magnolya tarifi
Yumuşacık bir puding içeriğinde gizli duruyor. Ancak bu puding, alışılmışın dışında bir lezzet ve kıvama sahip. Sırrı, pudingin pişirilmesinin ardından içine eklenen krema ile ortaya çıkıyor. Bu yöntemle, daha hafif ve lezzetli bir tat elde ediliyor. Üstelik, bu lezzet yolculuğuna doyulmaz tadıyla bebe bisküvileri ve mevsimindeyse mis kokulu çilekler de eşlik ediyor.
Çay saatlerinizde şıklığıyla dikkat çekebilecek bir ikramlık, akşam yemeklerinizin hafif tatlısı olarak da tercih edebileceğiniz bir lezzetle karşınızda: Çilekli magnolia tatlısı tarifi! Şimdiden ellerinize sağlık.
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı krema
İç Malzemesi:
- 1 paket bebe bisküvisi
- 15-20 adet çilek
Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını koyun. Karıştırın.
- Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ilımaya başlayan kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkararak istediğiniz boyutta kesin.
- Soğuyan pudingden birkaç kaşık alarak bir kupun tabanına yayın.
- Üzerine bisküvi ve çilek ekleyerek katlar oluşturun.
- Tüm malzemeler bitene kadar kupları doldurun.
- Ardından kupları 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- Servis ederken üzerlerini isteğe göre bisküvi, çilek veya muz gibi malzemelerle süsleyin.
Püf Noktası:
Kremayı puding hafif ılıdıktan sonra ekleyip güzelce çırpın. Soğumaya bırakmadan önce en üstüne çilek ilave etmeyin, aksi takdirde kıvamı bozulabilir ve sularını salabilir. Dilerseniz yulaflı veya kakaolu bisküvi kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.