Kariyerinde bir çok başarılara imza atan Avukat Sevgi Başak Yeşil Malay adından söz ettirmeye devam ediyor. Manisa Baro Başkanlığı'nı kazanarak vatandaşlar tarafından merak konusu olan Malay'ın hayatını sizler için araştırdık. Peki Avukat Sevgi Başak Yeşil Malay kimdir? İşte konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
Avukat Sevgi Başak Yeşil Malay Kimdir?
Manisa'nın hukuk dünyasında öne çıkan isimlerinden biri olan Avukat Sevgi Başak Yeşil Malay, 1983 yılında Manisa’da doğdu. Eğitim hayatına Manisa Ali Rıza Çevik İlkokulu'nda başlayan Malay, Manisa Fatih Anadolu Lisesi'ni onur derecesi ile tamamlayarak lise eğitimini noktaladı.
Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2006 yılında tamamlayan Malay, aynı yıl özel hukuk alanında yüksek lisans yapmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvurdu. Yüksek lisans sürecinde Almanya’ya giderek Giessen Justus Liebig Üniversitesi'nde bir yıl boyunca dil ve eğitim araştırma bursiyeri olarak çalışmalarını sürdürdü. Bu dönemde, "Karşılaştırmalı Hukuk ve Avrupa Birliği Hukukunda İş Yeri Devri" konulu tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı.
Malay’ın meslek hayatı 2008 yılında İstanbul’da başladı. Çeşitli şirketlere avukatlık ve hukuk danışmanlığı hizmeti vererenMalay, 2012 yılında doğup büyüdüğü Manisa’ya geri dönen Malay, burada serbest avukatlık yapmaya başladı ve o tarihten itibaren Manisa merkezde mesleğini sürdürmeye devam ediyor.
Malay’ın kariyerindeki bir diğer önemli adım, 2016-2018 yılları arasında Manisa Barosu yönetim kurulunda görev alması oldu. Bu süreçte baroya katkılar sunan Malay, özellikle kadın hukukçulara ilham kaynağı olmayı başardı. Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca bilen Malay, hukuk dünyasındaki başarılarının yanı sıra, çeşitli vakıf ve derneklerde de aktif rol alarak yönetim kurulu üyeliklerini sürdürmekte.
Evli ve bir çocuk annesi olan Sevgi Başak Yeşil Malay, 2025 yılında Manisa Barosu’nun 100. yılını kutlayacağı dönemde, baronun ilk kadın başkanı olarak seçildi. Malay, bu tarihi başarıyla Manisa’nın hukuk dünyasına yeni bir soluk getirdi.