Karcı, atalık tohumlarla yetiştirdiği sebzelerin daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirterek, "Emek olmadan aş olmaz. Ata tohumlarıyla yetiştirdiğimiz sebzeler daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Bu yüzden atalık tohumları tercih ediyoruz." dedi.

Üzüme bağlı kalmamak gerektiğini de vurgulayan Karcı, "Eskiden dedelerimiz bir tarlaya tütün diker, diğer tarlalarda sebze dikerlerdi. Bağcılık da yaparlardı. Bir ürün doğa şartlarından dolayı zarar görse diğer ürün üreticinin imdadına yetişirdi. Doğru bir kararmış. Üzümler de bu yıl mildiyö hastalığı vardı birçok bağ zarar gördü. Onun için dört tarlan varsa buralara çeşitli ürün dikmekte fayda var." diye konuştu.

Kışlık sebzelerin yapraklarını da değerlendiren Karcı, "Sebze bahçemden toplanan lahana, brokoli, karnabahar, havuç, kereviz, marul, pırasa gibi sebzeleri topladıktan sonra bol suyla yıkamaktayız ve bunların yapraklarını alarak pazara çıkacak hale getirmekteyiz. Sebzelerden ayırdığımız yaprakları da evde beslediğimiz süt hayvanlarına yem olarak vermekteyiz." ifadelerini kullandı.

Karcı, ata tohumlarıyla yetiştirdiği sebzeleri pazarda kendisinin pazarladığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA