Kabak Köftesi'nde Hangi Malzemeler Kullanılır?
4 su bardağı un,
2 su bardağı sıvı yağ,
½ kg temizlenmiş bal kabağı,
1 büyük baş soğan,
½ paket pak maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı tuz
Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?
Yapılışı: Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.