Yaşam

Manisa'nın lezzet sırrı: Kabak Köftesi sofraları renklendiriyor!

Manisa Kabak Köftesi, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir ve her bir lokmasıyla lezzet şöleni yaşatır. Bu muhteşem yemek, hem yerel halkı hem de ziyaretçileri büyüleyen bir deneyim sunar. İşte Manisa'nın meşhut Kabak Köftesi tarifi...

Abone Ol

Kabak Köftesi'nde Hangi Malzemeler Kullanılır? 

4 su bardağı un,

2 su bardağı sıvı yağ,

½ kg temizlenmiş bal kabağı,

1 büyük baş soğan,

½ paket pak maya,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı kırmızı pul biber,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı kuru nane,

1 çay kaşığı tuz

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır? 

Yapılışı: Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.