MasterChef Türkiye All Star'da heyecan, her geçen gün artıyor. Dün akşam yayınlanan son bölümde, kırmızı ve mavi takımlar, "kazandibi" düellosunda karşı karşıya geldi. Danilo Şef, Somer Şef ve Mehmet Şef'in istediği tatlıyı tekniğine en uygun hazırlayan mavi takım, haftanın üçüncü dokunulmazlık oyununu kazandı.

Kırmızı takımda ise eleme potasına girmemek için kıyasıya bir mücadele yaşandı. Takım oylamasında en çok oyu alan Eren ve Batuhan, eleme potasına girdi. Kaptan Cemre ise bir isim daha eleme potasına göndermek için kararını verdi. Cemre'nin seçimi Şükrü oldu.

masterchef-all-star-29-eylul-kazandibi-tarifi-dun-aksam-yayinlanan-bolumde-neler-yasandi (1)

Yarışmanın bu haftaki eleme potasında Eren, Batuhan ve Şükrü yer alıyor. Bu üç yarışmacıdan biri, yarın akşam yayınlanacak yeni bölümde MasterChef Türkiye'ye veda edecek.

İşte MasterChef All Star^da damaklara tat veren Kazandibi tarifi... 

Malzemeler:
Kazandibi Hamuru İçin:

2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şekeri

Karameli İçin:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

masterchef-all-star-29-eylul-kazandibi-tarifi-dun-aksam-yayinlanan-bolumde-neler-yasandi (1)-1

Yapılışı:

1. İlk olarak karameli hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın.

2. Orta ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyip karamelize olana kadar pişirin. Şeker karamelize olduğunda hemen ocaktan alın ve bir borcama veya servis tabağına dökün. Karamel soğuyana kadar bekletin.

3. Kazandibi hamuru için bulguru iyice yıkayın ve süzün.

4. Bir tencereye süt, toz şeker, un ve bulguru ekleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım koyulaşana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

5. Koyulaşan karışıma tereyağı ve vanilya özütünü ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve birkaç dakika karıştırarak soğutun.

masterchef-all-star-29-eylul-kazandibi-tarifi-dun-aksam-yayinlanan-bolumde-neler-yasandi (2)

6. Karamel tabanının üzerine kazandibi hamurunu dökün. Eşit bir şekilde yaydıktan sonra kazandibi hamurunu oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

7. Kazandibi tamamen soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirin.

8. Servis yapmadan önce kazandibi tepsinin üzerine bir servis tabağı yerleştirin ve hızlı bir hareketle ters çevirin. Karamel taban kazandibinin üstüne gelecektir.

9. Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın. İsterseniz üzerini dövülmüş Antep fıstığı veya hindistancevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.

10. Kazandibi, soğuk olarak servis edildiğinde en lezzetli halini sunar.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi