Yaşam

MasterChef All Star'dan lezzetli bir tarif (27 Eylül): Köri Soslu Tavuk

MasterChef All Star'da heyecan dolu bir hafta daha geride kaldı. Kırmızı ve mavi takımlar arasında kıyasıya geçen rekabette, bu haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu oynandı. Soslu tavukların düellosunda karşı karşıya gelen takımlardan mavi takım, Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği yemeği daha iyi yaparak dokunulmazlığı kazandı. Soslu tavuk mücadelesinde Cemre ve Azize tarafından ise Köri Soslu Tavuk yapıldı. İşte o tarif... 

Abone Ol

Bu sonuçla kırmızı takım, eleme potasına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kırmızı takımda yapılan oylamada ise iki yarışmacı eleme adayı seçildi. Tanya ve Barış, bu haftanın son dokunulmazlık oyunu için yarışacak ve halk oylamasında en az oyu alan yarışmacı MasterChef'ten elenecek. Kırmızı takımda yapılan oylamada en çok oyu alan yarışmacı Tanya oldu. Tanya'nın ardından en çok oyu alan yarışmacı ise Barış oldu. Bu sonuçla Tanya ve Barış, bu haftanın son dokunulmazlık oyunu için yarışacak ve halk oylamasında en az oyu alan yarışmacı MasterChef'ten elenecek. Soslu tavuk mücadelesinde Cemre ve Azize tarafından ise Köri Soslu Tavuk yapıldı. Körili tavuk, baharatlı ve lezzetli bir Hint tarifidir. İşte o tarif...

Köri Soslu Tavuk Tarifinde Malzemeler Nelerdir? 

4 adet tavuk göğsü veya but
Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Körü Sosu Nasıl Yapılır? 

2 yemek kaşığı sıvı yağ (örneğin, ayçiçek yağı)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış veya rendelenmiş)
2 yemek kaşığı köri tozu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı hindistancevizi sütü
Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
İsteğe bağlı olarak acı biber veya pul biber (baharatlı seviyorsanız)

Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? 

Tavukları yıkayın, kurulayın ve tuz ile karabiberle tatlandırın.

Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.

Köri tozunu ve domates salçasını ekleyin. Köri tozu ve salça kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin.

Hindistancevizi sütünü ekleyin ve karışımı karıştırın. Tavukları bu karışıma yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.

Tavukları orta ateşte, tavuklar tamamen pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Arada bir tavukları çevirin.

Tavuklar piştikten sonra sosu koyulaşıncaya kadar kaynatın. Sosu isteğinize göre tuz, karabiber ve acı biber ile tatlandırın.

Körili tavukları sıcak servis yapın. Yanında pilav, naan ekmek veya sebzelerle servis edebilirsiniz.

Körili tavuk, yoğun baharatlı ve kremalı bir sosla lezzetlendirilen nefis bir yemektir. Hindistan mutfağına özgü olan bu tarif, farklı lezzetleri sevenler için harika bir seçenektir.

Afiyet olsun!