MasterChef Kaşık Helvası tarifinde hangi malzemeler kullanılır?
Hamur için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Üzeri için:
Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz
MasterChef Kaşık Helvası nasıl yapılır?
1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. İçine limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
2. Şerbet kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ardından ocaktan alın.
3. Limon dilimini çıkarın ve soğumaya bırakın.
4. Şerbet soğurken, hamur için tereyağını ve sıvı yağı bir tencerede eritin.
5. İrmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. 6. İrmik hafif pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün.
6. Ardından unu ekleyip karıştırarak kavurun. Un da hafifçe renk alana kadar kavurun.
7. Sıvı yağ, tereyağı, süt, su ve vanilini ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
8. Karışım iyice koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alın.
9. Sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya servis tabağına koyun.
10. Üzerlerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin tamamını çekmeleri için bir süre bekleyin.
11. Soğuduktan sonra üzerlerine antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpiştirerek servis yapın.
Kaşık helvası tarifi bu kadar! Afiyet olsun!