Mutfakta ustalaşmak isteyen herkesin dilinden düşmeyen sorular arasında yer alan Masterchef Mont Blanc tatlı tarifi ve Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır, hangi ülkenin? merakınızı giderecek cevaplarla dolu. Mont Blanc tatlısının eşsiz tarifi ve bu muazzam lezzetin kökenleri ile ilgili bilinmeyenleri keşfetmeye hazır olun. Lezzet dolu bir yolculuk için sizi bekliyoruz!

Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır, hangi ülkenin?

Paris makarnalarının ve kafelerinin özel lezzeti Mont Blanc tatlısı, soğuk günlerin keyifli tatları arasında kendine özgü sağlam bir yer edinmiştir. Özellikle Fransa, İtalya, Hong Kong, Şangay, Japonya, Slovakya, İsviçre, Macaristan ve Kuzeybatı Romanya'da popüler olan bu tatlı, bazen beze veya bisküvi tabanı üzerinde sunulmaktadır.

Mont Blanc Malzemeler

  • 100 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 200 gram kestane şekeri
  • 50 gram hafıza
  • 50 gram krema
  • 50 gram toz krem ​​şanti
  • 50 gram süt

Masterchef Mont Blanc tatlı tarifi

  1. Şeker ve yumurta akını benmari usulü ocakta saklanmasının yapılması. Karışım ılıdıktan sonra köpük kıvamına gelene kadar çeşitlilikte çırpınır.
  2. Karışımdan düzenli bir teflon tepsi veya yağlı kağıt üzerine 5 adet büyükten küçüğe oldukça sıkı olacak.
  3. Spatula ile düzleştirerek yuvarlak bir şekil verin.
  4. Merengleri üremeleri 100 derece, hafif kızarana kadar yaklaşık 40 dakika dayanmaz.
  5. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan biraz ayırın. Kestane şekeri, belleği ve kremayı çırparak merenglerin uzunluğunda krema sıkacağı ile yuvarlak katlar şeklinde eklenir.
  6. Toz krem ​​şantiyi sütle birlikte çırpın ve merenglerin üstünü krem ​​şanti ile kaplayın.
  7. Makarnayı kalan kestane şeker ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: Haber Merkezi