MasterChef All Star'da yapılan bu nefis topik tarifi, lezzetli ve özgün bir mezeyi evinizde kolayca hazırlamanızı sağlayacak. Kazanan dokunulmazlık mücadelesine bir adım daha yaklaşmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı tahin
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- Tahin
- Toz Antep fıstığı
Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
MasterChef topik nasıl yapılır?
-
İlk olarak, 3 adet soğanı piyazlık doğrayın ve dolmalık fıstıklarla birlikte zeytinyağında soteleyin.
-
Soteleme işlemi sırasında yenibahar, kimyon, tarçın ve kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
-
Sonrasında 2 yemek kaşığı tahini ekleyip ocaktan alın.
-
Ayrı bir kapta, haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahini ve bir tutam tuzla birlikte mutfak robotundan geçirin. Karışımın pürüzsüz bir kıvam almasına dikkat edin.
-
Nohut püresini yağlı kağıdın üzerine yayın. Üzerine sotelediğiniz soğan karışımını serin ve rulo şeklinde sarın.
-
Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
-
Dinlendikten sonra topiği buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın.
-
Dilimlenmiş topiği tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.