Yaşam

MasterChef topik tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Orijinal topik mezesi tarifi

MasterChef programında yapılan topik tarifinin nasıl yapıldığı merak edilyor. Birbirinden lezzetli tarifler yapılan programda topik tarifi dikkat çekti. En iyi topik tarifini yapan yarışmacı dokunulmazlık mücadelesini kazanacak. İşte nefis topik yapımı ve malzeme listesi...

Abone Ol

MasterChef All Star'da yapılan bu nefis topik tarifi, lezzetli ve özgün bir mezeyi evinizde kolayca hazırlamanızı sağlayacak. Kazanan dokunulmazlık mücadelesine bir adım daha yaklaşmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • Tahin
  • Toz Antep fıstığı

Hazırlık Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

MasterChef topik nasıl yapılır?

  1. İlk olarak, 3 adet soğanı piyazlık doğrayın ve dolmalık fıstıklarla birlikte zeytinyağında soteleyin.

  2. Soteleme işlemi sırasında yenibahar, kimyon, tarçın ve kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.

  3. Sonrasında 2 yemek kaşığı tahini ekleyip ocaktan alın.

  4. Ayrı bir kapta, haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahini ve bir tutam tuzla birlikte mutfak robotundan geçirin. Karışımın pürüzsüz bir kıvam almasına dikkat edin.

  5. Nohut püresini yağlı kağıdın üzerine yayın. Üzerine sotelediğiniz soğan karışımını serin ve rulo şeklinde sarın.

  6. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

  7. Dinlendikten sonra topiği buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın.

  8. Dilimlenmiş topiği tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.