Salade de poulpe, Fransız mutfağına ait bir deniz ürünleri salatasıdır ve ana malzemesi ahtapot olan lezzetli bir yemektir. İşte salade de poulpe tarifi:

Malzemeler:
Ahtapot Pişirmek İçin:

1 adet büyük taze ahtapot veya 2 adet küçük ahtapot
1 soğan
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu

masterchef-turkiye-salade-de-poulpe-tarifi-fransiz-usulu-salade-de-poulpe-nasil-yapilir

Salata İçin:

Haşlanmış ve doğranmış ahtapot
1/2 soğan, ince dilimlenmiş
2-3 diş sarımsak, doğranmış
1/4 su bardağı taze maydanoz, doğranmış
1/4 su bardağı taze kişniş veya taze fesleğen, doğranmış (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı siyah zeytin, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
Tuz ve karabiber

masterchef-turkiye-salade-de-poulpe-tarifi-fransiz-usulu-salade-de-poulpe-nasil-yapilir-2

Yapılışı:

Ahtapotların iç organlarını ve kafalarını çıkarın. Temizledikten sonra ahtapotları iyice yıkayın. Bir tencerede suyu kaynatın ve içine bir soğan, defne yaprağı, tuz ve limon suyunu ekleyin. Ahtapotları bu tencerede yaklaşık 30-40 dakika haşlayın veya ahtapotlar yumuşak olana kadar haşlayın. Haşlanmış ahtapotları soğuk suya alın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyan ahtapotları ince dilimler halinde doğrayın. Doğranmış ahtapotları bir salata kasesine alın. Üzerine ince dilimlenmiş soğan, sarımsak, taze maydanoz, taze kişniş veya taze fesleğen (isteğe bağlı) ve siyah zeytinleri ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Salade de poulpe’yi soğuk olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak taze limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi