Yaşam

MasterChef’in dün (2 Ekim) yayınlanan bölümünde takımlar en iyi tantuni için yarıştı! İşte MasterChef tantuni tarifi...

MasterChef Türkiye'nin dün yayınlanan bölümünde takımlar kıyasıya yarıştı. Mavi takım kaptanı olmak isteyen yarışmacılar en iyi tantuniyi yapmak için ocak başına geçti. En lezzetli tantuniyi yaparak bu haftanın mavi takım kaptanı Barbaros oldu. İşte büyük beğeni toplayan MasterChef Türkiye tantuni tarifi...

Abone Ol

MasterChef'ün dün yayınlanan böümünde tantuni büyük alkış topladı. Görüntüsüyle ve tadıyla büyük beğeni toplayan tantuni tarifini sizler için derledik. İşte evde tantuni tarifi...

Malzemeler

- 4 adet tandır lavaşı
- 400 gram ince doğranmış dana kontrfile
- 1/2 çay bardağı pamuk yağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı su
- 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
- 2 adet domates (isteğe göre)
- 1 adet soğan (isteğe göre)

Yapılışı

1. Öncelikle etleri ince dilimler halinde doğrayın. İsteğinize bağlı olarak etlerin üzerinde fazla yağlı kısımları temizleyebilirsiniz.

2. Haşlama için etleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın.

3. Ayrı bir wok ya da sac tavasını ocağınızda kızdırın. Tavaya pamuk yağını dökün.

4. Haşlamış olduğunuz etleri kızgın yağın üzerine ilave edin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek karıştırın.

5. Yavaş yavaş suyu da ekleyerek, suyunu çekene kadar etleri pişirin. Bu aşamada su ekleyerek sacın sıcaklığını kontrol edebilirsiniz.

6. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği veya tandır lavaşın içerisine yerleştirin.

7. İsteğinize göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz gibi malzemeleri ilave edin.

8. Tantuniyi sararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İsteğinize göre bu tarife farklı malzemeler de ekleyebilir veya soslarla lezzetlendirebilirsiniz. Tantuniyi dürüm şeklinde sararak pratik bir şekilde tüketebilirsiniz.