Vichyssoise çorbası, Fransız mutfağının leziz bir örneğidir. Geleneksel olarak tütsülenmiş sebzelerle hazırlanan bu çorba, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzete dönüşebilir. İşte Vichyssoise tarifi... 

Malzemeler

2 adet pırasa (beyaz kısmı), iri doğranmış
1 adet patates, iri doğranmış
2 diş sarımsak, doğranmış
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
(Opsiyonel) 2-3 dal kereviz sapı
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 paket krema
Tuz ve karabiber, damak zevkinize göre
Üzerine: 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
(Opsiyonel) Kızarmış kruton ekmeği

masterchefte-fransiz-usulu-corba-geceye-damga-vurdu-vichyssoise-nasil-yapilir (1)

Yapılış

Bir tencereye tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritin. Ardından doğranmış soğanı, pırasayı, patatesi, sarımsağı ve (opsiyonel) kereviz sapını tencereye ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte kavurun. Sebzelerin hafifçe karamelize olmasını isteyebilirsiniz.

Tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Çorbayı bir blender veya çırpıcı kullanarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

masterchefte-fransiz-usulu-corba-geceye-damga-vurdu-vichyssoise-nasil-yapilir (2)

Blenderdan geçirilmiş çorbayı tekrar tencereye dökün ve kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı karıştırarak ısının, ancak kaynamasına izin vermeyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine kırmızı toz biberi ekleyin. Tereyağı karışımını çorbanın üzerine gezdirin. (Opsiyonel) Servis yaparken kızarmış kruton ekmeği ile servis edebilirsiniz.

Bu Vichyssoise çorbası tarifi, lezzetli ve rahatlatıcı bir çorba deneyimi sunuyor. İsteğe bağlı olarak kızarmış krutonlarla servis ederek tadınızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi