Mehmet Kalyoncu'nun kim olduğu, hangi mesleği icra ettiği ve kaç yaşında olduğu, toplumun dikkatini çeken temel sorular arasında yer alıyor. Peki, Mehmet Kalyoncu kimdir? Mehmet Kalyoncu mesleği ne? Mehmet Kalyoncu kaç yaşında? Mehmet Kalyoncu'nun ardındaki bu merak uyandıran detayları keşfetmeye hazır mısınız?

Mehmet Kalyoncu kimdir?

1992'de Gaziantep'te doğan ve kökeni Trabzon'a dayanan Mehmet Kalyoncu, eğitim serüvenine Ümraniye Anadolu Lisesi'nde başladı ve lise eğitimini burada tamamladı. Lise yıllarının sonunda, akademik anlamda kendini geliştirmek adına Oxford Üniversitesi St. Hugh's College tarafından düzenlenen bir programa katıldı. Mimarlık tutkusuyla İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim aldı ve 2014'te mezun oldu. Bu süreçte Architectural Association Üniversitesi'nde de misafir öğrenci olarak eğitim gördü.

Eğitim hayatı boyunca sadece sınıflarda değil, aynı zamanda mimarlık ofislerinde ve inşaat firmalarında staj yaparak alanında deneyim kazandı. Üniversiteyi tamamladıktan sonra Kalyon Holding'in çeşitli şirketlerinde farklı pozisyonlarda görev aldı. Çalışma hayatı devam ederken Harvard Üniversitesi'nde Müzakere, Babson College'da Girişimcilik ve Tufts Üniversitesi'nde Kurumsal Diplomasi gibi alanlarda eğitimlerini tamamladı.

Tasarım odaklı bir yaklaşımla Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen Mehmet Kalyoncu, genç tasarımcıların gelişimine destek olmak ve nitelikli tasarımların ortaya çıkmasını teşvik etmek amacıyla 2016'da Türkiye Tasarım Vakfı'nı kurdu. Aynı zamanda İstanbul Havalimanı'nda 2015 ile 2022 yılları arasında İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı ve Eylül 2022'den itibaren İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Profesyonel hayatının yanı sıra, 2020-2023 yılları arasında Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin başkanlığını yapan Kalyoncu, Türkiye Tasarım Vakfı'yla deprem bölgesindeki tasarım ve planlama çalışmalarına odaklanmak için bu görevi Neşecan Çekici'ye devretti. Ayrıca, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Müzikle olan yakınlığı çocuk yaşlarda Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde başladı ve piyano alanında London School of Music'ten sertifika aldı. 11 bestesi bulunan Kalyoncu, "Emanet" adlı bestesini Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen hazırladı ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda bu eseri piyanosuyla seslendirdi. Düzenlemesi Esin Aydıngöz tarafından yapılan eserin seslendirmesinde Kalyoncu'ya, şef Kerem Esemen yönetimindeki İstanbul Film Müzikleri Orkestrası eşlik etti.

Mehmet Kalyoncu, iş yaşamının yanı sıra üniversite yıllarından beri sivil toplum kuruluşlarıyla da yakından ilgileniyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi olan Kalyoncu, Türkiye Tasarım Vakfı ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ