Mehmet Yalçınkaya Som Yemeği Tarifi

Malzemeler:

2 adet barbun
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı panko
1/2 su bardağı maydanoz
1/2 su bardağı dereotu
1/2 su bardağı taze nane
1/2 su bardağı fesleğen
1/2 su bardağı parmesan peyniri
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu
Tuz
Karabiber

mehmet-yalcinkayanin-imza-yemegi-som-yemegi-tarifi-1

Yapılışı:

1. Barbunları ayıklayıp temizleyin.

2. Galeta unu, panko, maydanoz, dereotu, taze nane, fesleğen, parmesan peyniri ve ceviz içini karıştırın.

3. Barbunları hazırladığınız karışıma bulayın.

4. Zeytinyağını tavada kızdırın ve barbunları kızartın.

5. Servis tabağına alın ve limon suyu gezdirin.

6. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Püf Noktaları:

Barbunları iyice temizlediğinizden emin olun.
Barbunları kızartırken fazla kızartmayın, aksi takdirde kuruyabilir.
Limon suyu, barbunların lezzetini ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Sunum Önerileri:

Barbunları servis ederken yanında patates püresi veya pilav ile servis edebilirsiniz.
Barbunları limon sos ile de servis edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi