Yaşam

Mersin'den Sofralarınıza: Tantuni Nasıl Yapılır?

Mersin'in en sevilen lezzetlerinden biri olan tantuni, sotelenen etlerle hazırlanan bir tür dürüm olarak bilinir. Aslında evde yapımı son derece basittir ve doğru malzemelerle gerçek bir tantuni lezzetini evinizde yaşayabilirsiniz.

Abone Ol

Kuyruk yağıyla birlikte sacda pişirilen bu et, ekmek arası ya da lavaş içerisinde servis edilerek tüketilir. Acı biber turşusu eşliğinde ise bir başka güzel olur.

Tantuni Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet tandır lavaşı
  • 400 gram ince doğranmış dana kontrfile
  • 1/2 çay bardağı pamuk yağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 2 adet domates (isteğe göre)
  • 1 adet soğan (isteğe göre)

Hazırlık Aşamaları:

  1. Tantuni için etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Soğuk su ilavesiyle etleri suyunu çekene kadar haşlayın.
  3. Wok ya da sac tavayı kızdırın. Pamuk yağını ekleyin ve haşladığınız etleri tavanın içine alın. Toz biberi de ekleyip, suyu yavaşça ilave edin.
  4. Tantuniyi, sandviç ekmeği ya da lavaşın içerisine koyun. Arzunuza göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ekleyin.

Öneri: Tantuniye ekstra lezzet katmak için sumak ilaveli kuru soğan salatasını da tercih edebilirsiniz. İncecik kıyılmış maydanoz ve kısa süre pişirilmiş domatesle de servis yapabilirsiniz.

Not: 1 porsiyon tantuni yaklaşık olarak 680 kaloridir.