Kuyruk yağıyla birlikte sacda pişirilen bu et, ekmek arası ya da lavaş içerisinde servis edilerek tüketilir. Acı biber turşusu eşliğinde ise bir başka güzel olur.
Tantuni Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet tandır lavaşı
- 400 gram ince doğranmış dana kontrfile
- 1/2 çay bardağı pamuk yağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı su
- 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
- 2 adet domates (isteğe göre)
- 1 adet soğan (isteğe göre)
Hazırlık Aşamaları:
- Tantuni için etlerin fazla yağlı kısımlarını temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın.
- Soğuk su ilavesiyle etleri suyunu çekene kadar haşlayın.
- Wok ya da sac tavayı kızdırın. Pamuk yağını ekleyin ve haşladığınız etleri tavanın içine alın. Toz biberi de ekleyip, suyu yavaşça ilave edin.
- Tantuniyi, sandviç ekmeği ya da lavaşın içerisine koyun. Arzunuza göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ekleyin.
Öneri: Tantuniye ekstra lezzet katmak için sumak ilaveli kuru soğan salatasını da tercih edebilirsiniz. İncecik kıyılmış maydanoz ve kısa süre pişirilmiş domatesle de servis yapabilirsiniz.
Not: 1 porsiyon tantuni yaklaşık olarak 680 kaloridir.