Yerel

Meslek Fabrikası, istihdam kapılarını aralıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, özellikle gençlere ve kadınlara yönelik mesleki ve teknik kurslarıyla istihdam kapısı açıyor. Meslek Fabrikası aracılığıyla, son 3 ayda 130 kişi çeşitli sektörlerde iş buldu.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, gençler ve kadınlar için sunduğu mesleki ve teknik kurslarla istihdam alanlarını genişletmeye devam ediyor. Son üç ayda 130 kursiyer, çeşitli sektörlerde iş bulma fırsatı yakaladı.

İzmir’in ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Meslek Fabrikası, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gençler ve kadınlara yönelik düzenlenen kurslar sayesinde, iş hayatına atılmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuluyor. Bu kapsamda, son üç ay içinde 106'sı kadın olmak üzere toplam 130 kursiyer, çeşitli sektörlerde istihdam edildi. Ayrıca, 9 kadın kursiyer, aynı tekstil firmasında işe başlamanın mutluluğunu yaşadı.

79 kadın işe başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, kursların kapsamını ve hedeflerini anlattı. Kapı, İzmir’in 17 ilçesinde 28 farklı merkezde mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini, bu kurslarla amaçlarının, özellikle gençleri ve kadınları mesleki açıdan donanımlı hale getirerek iş gücüne kazandırmak olduğunu söyledi. Kurslardan mezun olanları, İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi aracılığıyla iş dünyasıyla buluşturduklarını belirten Kapı, son 3 ayda 130 kişiyi iş hayatına kazandırdıklarını kaydetti. Meslek Fabrikası, aynı zamanda çeşitli projelerle de dikkat çekiyor. Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile gerçekleştirilen "Altın İğne" projesi kapsamında, 130 kadın tekstil alanında eğitim aldı ve bunlardan 79’u çeşitli firmalarda iş buldu.

Yeni bir kapı açtı

Meslek Fabrikası'nda eğitim alarak tekstil sektörüne adım atan Melek Kaya, aşçılık mesleğinde iş bulamayınca dikiş makinesi kursuna katıldı ve kısa sürede bir firmada işe başladı. Kaya, çocuklarına hem anne hem de baba olduğunu, çalışarak onlara daha iyi bir gelecek sunmak istediğini belirtti.

Benzer şekilde, uzun süre ev hanımlığı yaptıktan sonra iş hayatına geri dönmek isteyen Özlem Özer Sığlan da aynı kursu tamamlayarak bir tekstil firmasında çalışmaya başladı. Sığlan, yaşının sorun olacağını düşündüğünü ama kursun kendisine yeni bir kapı açtığını, kendisine güveninin geldiğini ifade etti.

Meslek Fabrikası’nda eğitim aldıktan sonra iş bulan Nurhayat Ulu ise, önceden ev hanımı olduğunu, şimdi ise kendi için ve kızlarının geleceği için çalıştığını söyledi.

İş birliğini sürdüreceğiz

GNT Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Gaye Altınyurtlu, Meslek Fabrikası ile yaptıkları iş birliğinden memnuniyetini dile getirerek, kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını, Meslek Fabrikası’ndan mezun olan 9 kadın kursiyer ile çalışmaya başladıklarını ve bu iş birliğini sürdürmeyi planladıklarını vurguladı.