Türk futbolunun ve Beşiktaş’ın adına marşlar yazılan oyuncusu Feyyaz Uçar futbol yaşamını sonlandırdıktan sonra Urla’ya yerleşti. 2016 yılında Funda Demir ile yaşamını birleştiren çift önce Özbek sonra da Kuşçular’a yerleşti. Bir süre sonra glutene karşı rahatsızlığı ortaya çıkan Feyyaz Uçar, glutensiz ekmek bulmakta zorlandı. Bu süreçte hep eşinin yanında olduğu ve ne yapabileceğini düşündüğünü aktaran Funda Uçar, “Eşimin glutene karşı hassasiyeti çıktı ve glutensiz beslenmesi gerektiğini öğrendik. Fakat glutenin ne olduğuna dair hiç bir fikrimiz yoktu. Verilen diyete uymak zorundaydık. Evde menüler hazırlarken ekmek konusunda zorlanıyorduk. Maalesef ekmeksiz yaşamı çok kere denemiş olmamıza rağmen sürdüremedik” dedi.

“EKMEK GETİRİYORDU”
Eşi Feyyaz’ın İstanbul'a spor programı çekimlerine Urla’ya ekşi maya artizan ekmek ve glutensiz ekmeklerle dönmeye başladığını açıklayan Funda Uçar, “Sevgili dostumuz Serdar Uğur, Ustanbul’da fırın açmıştı açmış; artisan, ekşimaya ve glutensiz ekmekler yapmaya başlamıştı. Kendisine Urla’da da fırın açma teklifinde bulunduk fakat o ‘siz açın’ deyince bizde harekete geçtik” diye konuştu. Kendileri gibi glutensiz beslenmek zorunda olanlara yönelik böyle bir imkanı Urla'da da sağlamak istediklerini vurgulayan Uçar, “Fırınızı açmadan önce bir süre o arkadaşımızın fırınında staj gördüm. Döndükten sonra da yine ekmek ve patisserie üzerine başka bir öğretmenden eğitim aldım. Şu an sattığımız tüm ürünleri kendim üretiyorum” ifadelerini kullandı. 

22 SAATLİK EMEK
Hem glutensiz hem de beyaz unlu ürünler yaptıklarının altını çizen Uçar, “Beyaz unumuz da taş değirmen unu. Tereyağını da bilindik kaliteli markalardan tercih ediyoruz. Karabuğday poaça, İtalyan ekmeği cabatta, Ata tohum ekmekleri, Karakılçık ekmeği, sarımsaklı ekmek, Alman ve Kars unundan yapılan ekmeklerimiz dahi bulunuyor. Biz hiç ürünümüzdü endüstriyel un ve endüstriyel yaş maya kullanmıyoruz” dedi. Ekmeği fırına atana kadan neredeyse 24 saat uğraştıklarını anlatan Funda Uçar, “Hamurun 4 saat boyunca yoğurulması ve dinlendirilmesi ile uğraşıyorum. Ardından 18 saat dolapta bekletiyorum ve sürekli ısısını kontrol ediyorum. Yani bizden altığınız biz ekmeği aslında neredeyse bir gün önce hazırlamaya başladığımızı bilin. Çünkü bekleme süresi uzadıkça bayatlamıyor, sindirimi daha rahat oluyor” şeklinde konuştu. 

“FAYDAMIZ OLSUN İSTEDİK”
Urla Sanat Sokağı’nda OPS Urla Artisan Bakery isimli mekanda hizmet verdiklerini belirten Uçar, “Bu pastaneyi açmamızın asıl nedeni glutensiz yaşamın ne kadar zor olduğunu yaşayarak görmemizden kaynaklı. Glutensiz beslenmek zorunda kalanların da bizim yaşadığımız zorlukları yaşamaması için burasını hayata geçirdik. Urla çok güzel bir yer. Son derece huzurlu ve sakin bir yerde kendi işyerimizi açmak ve insanlara faydamın dokunacağını bilmek beni çok mutlu ediyor” dedi. 

“HUZURU BULDUK”
Funda Uçar’ın eşi Feyyaz Uçar ise Urla’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, İstanbul’un keşmekeşliğinden kaçıp Urla’da huzuru bulduklarını anlattı. İzmir’de de çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik yaptığını hatırlatan Feyyaz, “Artık spor programlarında yorumculuk yapıyorum. Açıkçası spor kulüplerinde teknik yönetici olmayı çok da özlemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Murat Ervin