Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangın riskini azaltmak amacıyla il genelindeki marina, liman ve çekek alanlarında kapsamlı denetimlere başladı. Yangın dolapları, yangın pompaları, pedestal ve yangın söndürme tüplerinin detaylı bir şekilde incelendiği bu denetimler, özellikle yaz sezonunda yoğun olarak kullanılan bu alanların hem teknelerin hem de çevrenin güvenliğini sağlamak için gerçekleştiriliyor.
Tek tek incelendi
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, Marmaris'teki çekek, liman ve marinalarda yangın güvenlik ekipmanlarını titizlikle kontrol etti. Ekipler, yangın dolaplarındaki hortumlar, vanalar ve diğer yangınla mücadele ekipmanlarının çalışır durumda olup olmadığını, yangın pompalarının periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığını ve teknelerdeki yangın söndürme tüplerinin doluluk durumu ile kullanım sürelerini inceledi.
Belirli periyotlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli İtfaiye Çavuşu Ahmet Akarsu, Muğla'nın, turizm kenti olduğunu ve yaz aylarında nüfusun arttığını söyledi. Bu nedenle yat çekek yerleri, marinalar ve otellerde denetimleri sürdürdüklerini kaydeden Akarsu, Marmaris ilçesinde toplam 37 adet yat çekek yeri ve marina denetlediklerini, insanların can ve mal güvenliği için denetimlere belirli periyotlarla devam ettiklerini ifade etti. Akarsu, önlemenin, her zaman söndürmekten daha kolay olduğunu vurguladı.
Hayati önem taşıyor
Akarsu, marinalarda yangın dolaplarının ve yangın pompalarının hayati önem taşıdığını belirterek, köpük yangın dolaplarının bulunması gerektiğini, tekne bağlama yerlerinde yangın dolapları ve yangın söndürme tüplerinin belirli aralıklarla yer alması gerektiğini dile getirdi.
3 bin 844 denetim
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, önleme ve denetim birimi ile zabıta ekipleri, 2014 yılından bu yana toplam 3 bin 844 işletmenin denetimini gerçekleştirdi. Bu işletmelerin 115'ini kıyı tesislerinde bulunan işletmeler oluşturuyor.