Muş Köftesi/Hafta Direği İçin Gerekli Malzemeler Neler? (5 kişilik)

1 kg yağsız kıyma                
750 gr ince bulgur                           
1 kg kuru soğan
250 gr yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 ad yumurta
1 yemek kaşığı  tereyağı 

mus-koftesi-anadolunun-lezzetli-sirri (1)

Muş Köftesi/Hafta Direği Nasıl Yapılır? 

Kıyma,yumurta,tuz yoğrulur. Daha sonra bulgur ilave edilir ve özleşene kadar yoğrulur. Soğanlar  küçük bir şekilde doğranır ve kıyma ile suyunu çekene kadar tereyağı ile kavrulur.

mus-koftesi-anadolunun-lezzetli-sirri (1)-1Daha sonra baharatlar ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde ince bir şekilde açılır, iç harcı ilave edilerek kapatılır. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı  tuz ile kaynar suya köfteler atılır.  Tuzlu suda 20-30 dk  pişirildikten sonra tabaklara konulur. Üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Haber Merkezi