Yemek dünyasının sınırlarını zorlayan yeni bir tarif trendi tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Son günlerde mutfakseverler arasında popüler olan "Mutfak Bahane Ispanaklı Bülbül Yuvası Tarifi: Ispanaklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?" sorusu, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Besleyici ve lezzetli bir tarife dair ipuçları arayanlar, bu enfes lezzeti evlerinde denemek için sabırsızlanıyor. İspanaklı Bülbül Yuvası tarifinin sırları ve detayları haberimizde!

Ispanaklı Bülbül Yuvası tarifi

Ispanaklı Bülbül Yuvası, tatlı sevenlerin beğeneceği lezzetli bir tariftir. İşte bu harika tatlıyı hazırlamanın malzemeleri ve adımları:

Ispanaklı Bülbül Yuvası tarifi Malzemeleri:

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
  • 20 adet ıspanak yaprağı (püre haline getirilmiş)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
  • 4,5-5 su bardağı elenmiş un

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 1 kase iri kıyılmış ceviz içi

 Ispanaklı Bülbül Yuvası nasıl yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için öncelikle su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon ekleyin ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
  • Hamur için, yumurtaları bir karıştırma kabına kırın, birinin akını ayırın. Üzerine şekeri, yumuşak tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • İrmiği, öğütülmüş cevizi veya fındığı, vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  • Ispanak yaprağını sıvı yağ ile blenderdan geçirin ve karışıma ilave edin.
  • Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölüp, un serpilmiş tezgahta veya yağlı kağıt arasında açın. Yuvarlaklar kesin.
  • Bir tepsiye aralıklı olarak büyük yuvarlakları dizin. Üzerlerine yumurta akı sürün. Ortasına küçük yuvarlaklar kesip kenarlara yerleştirin.
  • Ortadaki boşluklara iri çekilmiş ceviz veya fındık koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün.
  • 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ