Yaşam

Niğde Tava: Türk mutfağının lezzet şöleni

Niğde Tava, Türk mutfağının gizli hazinelerinden biri olarak kabul edilir ve bu lezzetin kalbi Niğde şehrinde atar. Niğde Tava, zengin ve doyurucu bir yemek olup, Niğde'nin geleneksel mutfağının bir parçasıdır. İşte Niğde'nin meşhur Niğde Tava tarifi...

Abone Ol

Niğde Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg koyun kuşbaşı (döş kısmından)
½ kg yeşi lbiber
1 kg domates
1 -2 baş sarımsak
1 kaşık yağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Niğde Tavası Nasıl Yapılır? 

Toprak ya da bakır fırın tepsisine tabanına yağ sürülür, ince doğranmış yeşil biber ve domates tepsi tabanına serilir. En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir. Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar fırında pişirilir. Etler kızarınca tavamız servise hazırdır.

Not: Niğde tavası, koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa ve toprak kap kullanılırsa çok daha lezzetli olur.

Afiyet olsun!