İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ortak akıl buluşmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Örgütünü ziyaret eden Atila’yı Gaziemir İlçe Sekreteri Mehmet Ali Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı Türkeri ile parti yöneticileri, partililer karşıladı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen buluşmada Atila, partililerin sorularını yanıtladı, gerçekleştireceği çalışmaları anlattı. Atila’nın Gaziemir buluşmasına, örgüt açıklamaları damga vurdu.
‘Parti içinde örgütlenmenin doğru olduğunu düşünüyorum’
“Parti içinde örgütlenmenin doğru olduğunu düşünüyorum” diyen Atila şöyle konuştu; “2019 yılında tüm belediye başkanları içinde memnuniyet anketinde en başarılı çıkan bendim. Aday olmadım küsmedim. Biliyorum bütün anketlerde birinci sıradayım. Partimizin toplantılarına gittiğimde, her yerde büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyorum. Bu da örgütümüzün vicdanı. Örgütümüzün gücünün çok önemli olduğunu biliyorum. Her zaman örgütümüzün emrindeyim. Örgütümüzün kantarından çıkamıyorsak İzmirlinin karşısına çıktığımızda başarılı olacağımıza inanmıyorum. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa sevgi ve saygı olur. Samimi ve ciddi ilişkileri her zaman önemserim.”
‘Borçsuz bir belediye bıraktık’
Atila, Gaziemir buluşmasında ortak aklın ve katılımcı anlayışın önemine vurgu yaparak, “Bornova Belediye Başkanlığımda borçsuz bir belediye bıraktık. Şimdi de daha iyilerini yapmak için yola çıktık. Kentimizi kadınlar, gençlerle ortak akılla yönetmeye talibiz. Birlikte üretelim birlikte yönetelim. Hep birlikte ortak aklı ortaya koyarak kentlilerin kenti yönetmesini sağlayacağım. Siyasete en önemli unsur katılımı arttırmaktır. Anket, ön seçim yoklama hepsine hazırız” dedi.
‘İzmir’in Türkiye için hedefleri olması lazım’
“İzmir’in bir evladı olarak İzmirlilerin, siyasetin, sporun, sanatın, kültürün Türkiye’nin süper liginde olmasını istiyorum” sözlerine yer veren Atila, “Bugünkü durumumuzun Türkiye için yeterli olmadığını biliyorum. Çünkü biz İzmirlilerin sadece İzmir değil, Türkiye için de önemli bir sigorta olduğunu, önemli bir yol açıcı olduğunu biliyorum. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun kenti. İzmir’in Türkiye için hedefleri olması lazım. Hep birlikte Türkiye için büyük iddialarımız olmalı. Her alanda Türkiye’de önde olmalıyız. Yerel yöneticilik anlamında da Türkiye’de önemli bir konumda olmalıyız. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Deprem toplanma alanları 7’den 67’ye çıkarıldı
Örgüt buluşmasında partililerin deprem ve kentsel dönüşüme yönelik sorularını cevaplayan Atila Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde 7 adet olan deprem toplanma alanlarını 67’ye çıkardıklarına dikkat çekerek “Belediyelerimize ait bir senaryomuzun olması lazım. Spor salonları gibi alanları değerlendirmeliyiz. Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımıza ilk yardım eğitimi vermeliyiz. Çocuklarımıza da simülasyon gibi uygulamalarla deprem eğitimi vermeliyiz. Öte yandan sadece deprem değil, iklim krizinin kentlerdeki etkilerine karşı da dirençli kentlere ihtiyacımız var. Kentlerimizi dirençli hale getirmeliyiz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri koordineli bir şekilde çalışmalı. Ruhsatlandırmanın hızlandırılması ve kentsel dönüşümün yapılacak olan alanlarda teşvikler yapılmalı. Teşvikler dışında doğal enerji kullanan yapılara karşı da birtakım ruhsatlarda indirim yapmalıyız. Güneş enerjisi gibi doğal enerjileri kullanırsanız ruhsatların yarı parası alınabilir. Bunların hepsi farkındalık oluşturmak ve öncülük oluşturmak. Akademi ve ilgili odalar ile de planlamayı sağlamalıyız. Bilim gün geçtikçe ilerliyor. Bunlardan yararlanmalıyız. Sağlıksız zeminde, kırık hattında yapılaşma yenilenecekse başka alana yapılmalı buralar yeşil alan olmalı. Tüm meslek kuruluşlarıyla depreme karşı dirençli kenti hazırlamamız gerekiyor. Zamanı iyi kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.
‘Araç yaş ortalamasını 5 yaşın altına düşüreceğiz’
Ulaşım projelerinden de bahseden Atila, toplu ulaşımı destekleyip 30 ilçe arasında ulaşım ağını güçlendireceklerini dile getirdi. Atila kent ulaşımına ilişkin ise, “İzmir’in ulaşım sorunu için yeni restorasyonlar, yeni yollar projeler ortaya koymak lazım. Toplu ulaşımı desteklememiz lazım. İzmir’in 30 ilçesi arası ulaşımı da sağlamamız lazım. Bergama’ya İZBAN hattı, Bornova’dan Kemalpaşa’ya metro, vapur seferlerini arttırma gibi düşüncelerimiz var. Araç yaş ortalamasını 5 yaşın altına düşüreceğiz. Çevreci ve elektrikli araçları çoğaltmalıyız. Körfez’i de ulaşımda daha fazla kullanmalıyız. 8-10 kişilik deniz taksileri hayata geçirmeliyiz. Bunları yaparken de ortak aklı önemsiyoruz. Belediyede, kentin ulaşımını yapay zekayı da kullanarak yönlendireceğiz. Battı çıktı önerilerini de değerlendireceğiz” sözlerini kaydetti.
Yerel zenginlikler markalaşacak
İzmir’in yerel değerlerinin markalaşması gerektiğinin altını çizen Atila, “Küçük Menderes’te tarımsal ürünlerimizin daha fazla markalaşmasını istiyoruz. Çiftçinin elinde kalan ürünlerin toplanması, paketlenmesi, pazarlanması gibi desteklerle de kentimizin verimli topraklarında yetişen gıdaların pazarını arttırmak istiyoruz. Vatandaşımızın ekmeğini büyüterek kenti kalkındıracağız. İş insanları, sanayicilerle ürettiklerimizi arttıracağız. Dolayısıyla kentimizin işsizlik sorununa da çözüm bulacağız” dedi.
‘Geleceğimiz gençlerimize yatırım yapacağız’
Spor faaliyetlerinin bir kentin gelişimi için çok önemli olduğunu da söyleyen Atila, “İzmir’de yapılamaz denilen stadyumu Bornova’da yaptık. Göztepe, Altay burada şampiyon oldu. Karşıyaka’da stadyum yapmalıyız. İzmir’de Avrupa şampiyonası maçları oynanmalı, Türkiye Kupası finalleri oynamalı. Kayseri’de Konya’da maç yapılırken Türkiye’nin 3. büyük şehrinde oynanmıyor. Futbol dışında, jimnastik, voleybol gibi alanları da önemsiyoruz. Jimnastikte Türkiye Şampiyonu Bornova’dan çıktı. Geleceğimiz gençlerimize yatırım yapacağız. Koyduğumuz hedefleri İzmir olarak Türkiye’ye göstermeliyiz her anlamda. İzmir’in Türkiye’de bir farkı olmalı. Devlette devamlılık esasıyla başarılı projeleri yeni teknolojilerle güncelleyerek devam edeceğiz. Türkiye’de ilk atletizm müsabakası Bornova’da yapıldı. İlk futbol maçı İzmir’de oynandı. Ben tuttuğum takımın yaptığımız stadyumda şampiyon olmasının onurunu yaşadım. İzmir 30 ilçede bunu yapmalı” diye konuştu.
İlçeler arası dayanışma vurgusu
Dış ilçelerdeki vatandaşların aidiyet duygularını arttırmak istediklerini de dile getiren Atila, “30 ilçe arasında gidip gelmemiz lazım. Kiraz’ı Beydağ’ı bilmeyen insanlar var. 5 milyon insanın kıymetli olduğunu herkese göstereceğiz. Kent içinde turlar düzenleyeceğiz. Tire kendi başına bir vilayet gibi. Her birinin değerlerini koruyacağız. Örneğin Foça’da tek projem Foça’yı korumak. Tüm ilçeler arasında dayanışmayı sağlayarak birlik ve beraberliği sağlayacağız” sözleriyle dayanışmaya işaret etti.
Atila, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisalı olduğunu hatırlatarak, Genel Başkan Özel’e en yüksek oy oranının İzmir ve Ege Bölgesinden çıkması gerektiğini vurguladı. Atila, CHP’deki değişim rüzgarının Türkiye’ye de yayılması gerektiğini söyledi.
Anayasaya saygı mitingine davet
Atila, Gaziemir ortak akıl buluşmasını, 14 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Anayasaya Saygı Mitingine çağrı yaptı. Atila, “Anayasaya Saygı Mitinginde Tandoğan’da en çok biz İzmirliler olmalıyız. Anayasaya sadakatin, topluma saygının ve bütün değerlerimize, geleceğe sahip çıkmak için hep birlikte orada olacağız. Hepinizi oraya davet ediyoruz” cümleleri ile sonlandırdı.