Ramazan ayında oruç tutanlar için beslenme, sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra uzun süre tok tutan yiyecekleri tercih etmek de önemlidir. Uzun süre tok tutan besinler, iftar ve sahurda enerji ihtiyacını karşılamak ve açlık hissini en aza indirmek için idealdir. Peki, ramazanda tok tutmanın sırrı hangi besinlerde saklı? İşte uzun süre tok tutan besinler haberimizde yer alıyor...
Oruçluyken tok tutan yemekler?
İftarda şekerli besinler tüketmek, bol meyve yemek veya beyaz un tüketmek kişiyi çok kısa süreli tok tutar. Bu nedenle doymak için yenilen börek, haşlanmış patates, pilav, makarna gibi besinler, çok kısa sürede acıkmaya neden olur.
Karnı tok tutan besinler ise şunlardır:
- Yulaf, kepekli ekmek gibi tam tahıllar.
- Fasulye, nohut ve mercimek gibi kuru baklagiller.
- Fındık ve badem gibi kuru yemişler.
- Balık ve somon gibi deniz ürünleri.
- Chia, keten ve kino tohumu gibi tahıllar.
Kaynak: Haber Merkezi