Lahana Sarması Tarifi
1. Lahanayı Hazırlama: Lahananın taze yapraklarını özenle seçin. Bol su ile güzelce yıkayıp, kalın damarlarını kesin. Ardından kaynamakta olan suya atarak, yumuşayıncaya dek haşlayın.
2. İç Harcın Hazırlanması: Bir kaba; kıyma, doğranmış soğan, domates, salça, önceden yıkanmış ve süzülmüş pirinç, doğranmış maydanoz, baharatlar ve sıvı yağı ekleyin. İyi bir karışım elde edene kadar karıştırın.
3. Sarmaların Hazırlanması: Lahanaların ortasına hazırladığınız iç harcından koyarak, teker teker sıkıca sarın.
4. Pişirme Aşaması: Sardığınız lahana sarmalarını geniş bir tencereye dikkatlice yerleştirin. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 40-50 dakika pişirin.
5. Servis Önerisi: Hazırladığınız Osmaniye usulü lahana sarmalarını, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun! Hem geleneksel hem de yöresel bir lezzetle tanışmanın tadını çıkarın.