Özata Denizcilik, Yalova Tersaneler Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor. Gemi bakım, onarım ve dönüştürme hizmetleri sunan bir kuruluş olan Özata Denizcilik, 27-29 Ağustos 2024 tarihlerinde pay başına 105,00 TL sabit fiyatla talep toplamaya başlayacağını duyurdu. Özata Denizcili, her türlü deniz aracının bakım ve onarımını üstlenen bir şirket olarak dikkati çekerken, teknik danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de yerine getiriyor. Yakın zamanda halka arz sürecine giren en önemli şirketlerden biri olarak vatandaşların merakını cezbeden firmanın kaç lot vereceği ve hangi şartlarda ne kadar kazandıracağı merak edilen konuların başında.

HALKA ARZ DETAYLARI NE?

Halka arzı merak edilen Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#OZATD), Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki 42 aracı kurumun oluşturduğu bir konsorsiyum aracılığıyla halka arz süreci başlatıldığını duyurdu. “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemleriyle gerçekleşecek olan halka arzda, planlamalar doğrultusunda; mevcut sermayenin 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye çıkarılması bekleniyor ve toplamda 13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların sadece yüzde 50’si yurt içi bireysel yatırımcılara, geriye kalan yüzde 50'nin de ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edileceği bildirildi. Halka arzın yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL büyüklüğe ulaşması ve halka açıklık oranının yüzde 18,71 olması hedefleniyor. Bununla birlikte pay başına yüzde 35 oranında iskonto uygulanacağı belirtildi.

ÖZATA DENİZCİLİK HAKKINDA

Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, halka arz gelirinin bir kısmının üst yapı ve alt yapı yatırımlarına ve Güneş Enerjisi Santrali (GES) projelerine ayrılacağını belirtmişti. Özata Gemi İnşa, 1985 yılında İstanbul Tuzla’da çelik işleme ve boru işleri üzerine odaklanarak, yeni inşa edilen ve yenilenen gemilere hizmet vermek amacıyla kuruldu. Tuzla’daki tersanelerde, 2002 yılına kadar geniş bir müşteri portföyü oluşturan Özata, denizcilik sektöründe deneyim ve güven kazandı. Kurucusu Özdemir Ataseven, gemi inşa konusundaki bilgi ve birikimini daha da ileriye taşımak için 2002 yılında Yalova Altınova’ya yatırım yaparak, modern tesislere sahip 60 bin metrekare alanda faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Kaynak: Haber Merkezi