Yaşam

Patates Waffle tarifi: Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık

Patates Waffle, geleneksel waffle hamurunun yerine patates püresi ile yapılan lezzetli bir atıştırmalıktır. İşte patates waffle tarifi...

Abone Ol

Patates Waffle Tarifinde Hangi Malzemeler Kullanılır? 

- 2 büyük patates
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- Sıvı yağ (waffle yapışmaması için)

Patates Waffle Nasıl Yapılır? 

1. İlk olarak patatesleri soyun ve rendeleyin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri kağıt havlu veya temiz bir mutfak bezi içine alın ve suyunu iyice sıkarak çıkarın. Patateslerin fazla suyunu atmaları önemlidir.

2. Sıkılmış patatesleri bir kaseye alın ve üzerine yumurtayı, unu ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

3. Malzemeleri iyice karıştırın ve birbirine geçene kadar yoğurun. Karışımın kıvamı waffle hamuruna benzer olmalıdır.

4. Waffle makinenizi ısınınca sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.

5. Patates karışımından waffle makinesinin ortasına yayarak dökün ve yayılmalarını sağlayın. Kapaklı waffle makinesini kapatın ve patates waffle'ı pişirin. Pişme süresi waffle makinesinin modeline ve sıcaklığına bağlı olarak değişebilir, genellikle 5-7 dakika arasında sürer.

6. Patates waffle altın rengini alana kadar pişirin.

7. Pişen patates waffle'ları çıkarın ve sıcak servis yapın. Üzerine dilediğiniz garnitür veya sosları ekleyebilirsiniz.

Patates waffle, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak servis edilebilir. Üzerine ketçap, yoğurt, sıcak sos veya rendelenmiş peynir gibi malzemeler ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun!