MasterChef'in 1 Kasım 2023 bölümünde eleme yarışmasında kullanılan Pie Floater vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Pie Floater ne?

Pie floater, Avustralya'nın Adelaide kentinde satılan bir yemektir. Genellikle domates sosu ilave edilmiş, kalın bir bezelye çorbasında servis edilen bir et turtasından oluşur. 1890'larda ilk kez yaratıldığına inanılan pie floater, Güney Avustralya'daki turta arabaları tarafından satılan bir yemek olarak popülerlik kazandı. 2003 yılında Güney Avustralya Mirası Simgesi olarak tanındı. Etin olduğu bezelye çorbası uzun zamandır İngiliz mutfak tarihinin bir parçasıdır ve 19. yüzyılda "bezelye ve turta akşam yemeği" (Yorkshire'da), "yılan balıklı bezelye çorbası" gibi yemeklerden bahsedilmektedir. ve suet köfte veya saveloys. (Çorbada köfteler "floater" olarak bilinir.) Bu yemeklerden geliştirilmiş olabilir, bunlar bir spor müsabakasında veya hasat zamanı gibi büyük bir bütçeye sahip insanları beslemek için yararlıdır. Bir turta yüzdürücü genellikle geleneksel Avustralya tarzı bir et turtasından oluşur, genellikle oturur, ancak bazen kalın, mavi kazan bezelyesinden yapılan bir kase bezelye çorbasına batırılır. Genellikle domates sosuyla süslenir ve tüketici kişisel tercihine göre nane sosu, tuz, biber veya malt sirkesi kombinasyonu da ekleyebilir. Güney Avustralya'daki ilk kayıtlar, turta yüzdürücünün Port Pirie'de Ern "Shorty" Bradley tarafından 1890'larda yaratıldığına dair söylentiler olduğunu, ancak bunun olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığının bilinmediğini belirtiyor.

Pie Floater ile ne yemek yapılır?

Avustralyalı Pie Floater'ı duymadıysanız, eminim bir sürpriz yaşayacaksınız. Adelaide'den gelen yüzen bir turta gibi görünen kolay bir Güney Avustralya ana yemeği! Sanki yüzüyormuş gibi görünmesi için kalın bir bezelye çorbasının üzerine bir dana turtası hamuru yerleştirilir - bu nedenle adı.

Böylece gevrek, pul pul bir dana turtası ile kalın, lapa lapa, kremsi bir bezelye çorbası elde edersiniz. Sevilecek şey yok mu? Ketçap ile servis yapın (Avustralya'da domates sosu denir) ve tek tabakta tam bir yemeğiniz olur. Bir paket kıyma, puf böreği ve bezelye alın ve pişirmeye başlayın. Şimdi bu ikonik Güney Avustralya sokak yemeğini evde yapabilirsiniz!

Pie Floater'ın Kökeni

Pie Floater, Güney Avustralya'nın Adelaide şehrinde 1870'lere kadar uzanıyor. Turta arabalarının yemeği hızlı ve doyurucu bir akşam yemeği olarak satmak için kullandıkları söyleniyor. Günümüzde publarda, restoranlarda ve fırınlarda servis edilmektedir.

Pie Floater Malzemeleri
Soğan - turtalara ve çorbaya lezzet katar.

Kıyma - domuz eti, dana eti veya hatta tavuk da kullanabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi