Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kedi dili bisküvi

Vişne Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı vişne


Krokan İçin:

  • 2 yemek kaşığı fındık
  • 1 su bardağı şeker


Üzeri İçin:

  • Antep Fıstığı
     

Pisi Pisi tatlısı nedir? Pisi Pisi tatlısı tarifi, evde nasıl yapılır? Pisi Pisi tatlısının malzemleri nelerdir?

Yapılışı:

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlayarak başlayın. Vanilya ve tereyağını hariç tutmak üzere tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kaynayıp kıvam aldığında altını kapatın ve vanilya ile tereyağını ekleyin.
  • Borcama süt ile ıslattığınız kedi dili bisküvilerini sıkıca dizin.
  • Bisküvi dizme işlemi tamamlandığında hazırladığınız muhallebiyi üzerlerine dökün ve düzgünce yayın.
  • Tatlıyı soğurken vişne sosunu hazırlayın. Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Sos kıvam aldığında muhallebinin üzerine dökün. Tatlıyı ılık hale geldiğinde buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapmadan önce üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Pisi Pisi tatlısı hazır, şimdi misafirlerinizi veya ailenizi bu lezzetle şaşırtma zamanı!

En güncel yaşam haberleri için tıklayınız

Kaynak: Haber Merkezi