Yaşam

Pisi Pisi tatlısı nedir? Pisi Pisi tatlısı tarifi, evde nasıl yapılır? Pisi Pisi tatlısının malzemleri nelerdir?

Tatlı severlerin vazgeçilmezi haline gelen Pisi Pisi tatlısı, her yaş ve damak tadına hitap eden bir lezzettir. Özellikle çay saatlerinin veya özel günlerin en sevilen tatlılarından biri olan Pisi Pisi'nin yapımı oldukça basittir. İşte bu nefis tatlıyı hazırlamanız için gereken malzemeler ve püf noktaları...

Abone Ol

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kedi dili bisküvi

Vişne Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı vişne


Krokan İçin:

  • 2 yemek kaşığı fındık
  • 1 su bardağı şeker


Üzeri İçin:

  • Antep Fıstığı
     

Yapılışı:

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlayarak başlayın. Vanilya ve tereyağını hariç tutmak üzere tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kaynayıp kıvam aldığında altını kapatın ve vanilya ile tereyağını ekleyin.
  • Borcama süt ile ıslattığınız kedi dili bisküvilerini sıkıca dizin.
  • Bisküvi dizme işlemi tamamlandığında hazırladığınız muhallebiyi üzerlerine dökün ve düzgünce yayın.
  • Tatlıyı soğurken vişne sosunu hazırlayın. Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Sos kıvam aldığında muhallebinin üzerine dökün. Tatlıyı ılık hale geldiğinde buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapmadan önce üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Pisi Pisi tatlısı hazır, şimdi misafirlerinizi veya ailenizi bu lezzetle şaşırtma zamanı!

En güncel yaşam haberleri için tıklayınız