Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kedi dili bisküvi
Vişne Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı vişne
Krokan İçin:
- 2 yemek kaşığı fındık
- 1 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
- Antep Fıstığı
Yapılışı:
- İlk olarak muhallebiyi hazırlayarak başlayın. Vanilya ve tereyağını hariç tutmak üzere tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve çırpma teli ile iyice karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kaynayıp kıvam aldığında altını kapatın ve vanilya ile tereyağını ekleyin.
- Borcama süt ile ıslattığınız kedi dili bisküvilerini sıkıca dizin.
- Bisküvi dizme işlemi tamamlandığında hazırladığınız muhallebiyi üzerlerine dökün ve düzgünce yayın.
- Tatlıyı soğurken vişne sosunu hazırlayın. Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Sos kıvam aldığında muhallebinin üzerine dökün. Tatlıyı ılık hale geldiğinde buzdolabına kaldırın.
- Servis yapmadan önce üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! Pisi Pisi tatlısı hazır, şimdi misafirlerinizi veya ailenizi bu lezzetle şaşırtma zamanı!
En güncel yaşam haberleri için tıklayınız