Yaşam

Pizza Napoletana hangi ülkenin yemeği? Pizza Napoletana tarifi nedir?

Bu içeriğimizde sizlere Pizza Napoletana hakkında merak ettiğiniz soruların cevabını vermeye çalışacağız. Kullanıcılar, Pizza Napoletana hangi ülkenin yemeği? Pizza Napoletana tarifi nedir? sorusuna cevap arıyor. Pizza Napoletana hangi ülkenin yemeği? Pizza Napoletana tarifi nedir? sorusunun cevabı haberimizde…

Abone Ol

Kullanıcılar, Pizza Napoletana hangi ülkenin yemeği? Pizza Napoletana tarifi nedir? sorusuna cevap arıyor. Pizza Napoletana hangi ülkenin yemeği? Pizza Napoletana tarifi nedir? sorusunun cevabı haberimizde…

Pizza Napoletana, İtalya'nın Napoli şehrine özgü bir pizza türüdür. UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiştir. Pizza Napoletana, ince bir hamur, domates sosu ve mozzarella peyniri ile yapılır. Geleneksel olarak, pizza Napolitana, Napoli'deki forno a legna adı verilen odun fırınlarında pişirilir.

Pizza Napoletana tarifi nedir?

Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 17 gram zeytinyağı
  • 2 gram kuru maya
  • 8 gram tuz
  • 3 gram şeker
  • 335 ml ılık su

Pizza sosu için:

  • 500 gram domates püresi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet fesleğen
  • 1 adet kekik

Yapılışı:

  1. Un, zeytinyağı, maya, tuz ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
  2. Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamuru pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Hamuru bir kaseye alın, üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru, 30 cm çapında bir yuvarlak haline getirin.
  6. Pizza sosunu hamur üzerine yayın.
  7. Mozzarella peyniri rendesini üzerine serpin.
  8. Fesleğen ve kekik yapraklarını üzerine ekleyin.
  9. Pizzayı, 400 dereceye ısıtılmış odun fırınında 10-12 dakika pişirin.
  10. Pizzayı fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.

Pizza Napoletana'yı daha lezzetli hale getirmek için, domates sosunu kendiniz yapabilirsiniz. Domatesleri rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Pişen domates sosunu blenderdan geçirin.

Pizza Napoletana, geleneksel olarak domates sosu ve mozzarella peyniri ile yapılır. Ancak, dilerseniz farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, sosis, mantar, biber, zeytin gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz.