Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarımızı şenlendiren enfes tatlılar ve yemek tarifleri arayışına girmek kaçınılmaz oluyor. İftar sofralarını tatlandıracak, her lokmasıyla mutluluğu çağrıştıracak lezzetler arayanlar için özel bir tarif hazırladık: Tel Kadayıf. Ramazana özel bu tarifimiz, adeta damakları şenlendirecek bir lezzet şölenine davet ediyor. "En lezzetli Tel Kadayıf nasıl yapılır?" sorusuyla merak edenler için, işte tüm detaylar ve püf noktalarıyla birlikte burada.

Ramazana özel Tel Kadayıf tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 su bardağı fıstık içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun suyu

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Tereyağı ve sıvı yağı eritin ve kadayıfın üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip yağ ile iyice harmanlayın.
  3. Pudra şekeri, fındık içi, fıstık içi ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
  5. Kalan kadayıfın üzerine limon suyunu gezdirin ve tepsiye kapatın.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti yavaşça kadayıfın üzerine dökün.
  8. Kadayıfı dilimleyip fıstık ve fındıkla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Tel kadayıfı çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde ufalanabilir.
  • Şerbeti çok sıcak dökmeyin, aksi takdirde kadayıfın hamurlaşmasına neden olabilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra kadayıfı hemen dilimlemeyin, aksi takdirde şerbeti çekemeyebilir.
  • Dilerseniz kadayıfın içine ceviz veya badem de ekleyebilirsiniz.
  • Kadayıfı daha uzun süre taze tutmak için buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi