Yemek kültürümüzün en sevilen tatlılarından biri olan Revani Tatlısı, adeta bir nostalji kaynağı olarak sofralarımızı süslüyor. Bu tatlı, yumuşacık dokusu ve şerbetiyle her lokmasıyla bir şölen yaşatıyor. Peki, Revani Tatlısı nasıl yapılır, Revani tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte evlerimizde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz bu lezzetin sırları ve malzemeleri...
Revani Tatlısı nasıl yapılır?
Gözlerimizi ve damaklarımızı şenlendiren, pratikliğiyle de gönlümüzde taht kuran Revani Tatlısı tarifi, lezzet ve hazırlanışıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Öncelikle tatlımızın vazgeçilmezi olan şerbetimizi hazırlamakla işe başlıyoruz. Tencerede şeker ve suyumuzu kaynatıp, içine yarım limon suyu ekleyerek şerbetimizi tatlandırıyoruz. Ardından kek hamurumuzu hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyerek çırptığımız karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz. Yağlanmış fırın kabına döktüğümüz kek hamurumuzu 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Keki dilimledikten sonra ilk sıcaklığı çıktığında üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz. Son olarak, isteğimize göre krem şanti, hindistan cevizi veya fıstık gibi malzemelerle süsleyerek servis ediyoruz. Bir süre dinlendirip sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Revani tatlısı malzemeleri nelerdir?
Revani tatlısı yapımında kullanacağınız malzemeler oldukça basit ve kolay bulunabilir nitelikte. Kek için ihtiyacınız olanlar şunlardır:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
- Şerbet için ise:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Bu malzemelerle pratik bir şekilde harika bir Revani Tatlısı hazırlayabilirsiniz.