Güzel bir kış gününde içimizi ısıtan, besleyici ve lezzetli bir çorba arayışındaysanız, işte size mükemmel bir öneri: Mantar çorbası! Sağlıklı protein kaynağı mantarın enfes bir lezzetle buluştuğu bu çorba tarifi ile sofralarınıza sıcacık bir lezzet katmaya ne dersiniz? Bu sağlıklı ve doyurucu mantar çorbası tarifi ile sofranızı sıcacık bir lezzet şölenine çevirebilirsiniz.
Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır:
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım.
- Ardından mantarları minik minik doğrayalım. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızı yıkayabilir, dilerseniz de silebilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyelim.
- Eridikten sonra soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Mantarları da ekleyelim ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Son kez tuzumuzu da ekleyelim ve karıştırarak çorbamızı ocaktan alalım.
- Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Süslemek İçin:
-
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır:
- Tencereye soğanları ve yağı ekleyin. Soğanlar renk alana kadar pişirin.
- Ardından mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Mantarlar renk alınca, unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Unun kokusu çıkınca, tencereye suyu da ekleyin.
- Kaynayan suyun üzerine sütü de ilave edin.
- Koyulaşan çorbaya baharatları da ekleyin ve karıştırın.
- Son adım olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Sütlü mantar çorbası hazır. Afiyet olsun!
Kremalı Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket mantar
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kâşigi tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 3-4 yemek kaşığı un
- Yarım paket krema
- Limon
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır:
- Tavuk haşlanmak için ocağa koyulur.
- Biraz sonra mantar güzelce yıkanır doğranır ve ayrı bir kapta yarım limon sıkılarak karıştırılır. (Böylelikle mantarın Ağırlığı alınır )
- Tavuk pisince çatal yardımıyla didilir. Ayrı bir tencerede tereyağı ile limonlu mantar sotelenir.
- Suyunu çekmeye başlayınca didilmiş tavuklar da ilave edilerek bir iki çevrilir.
- Tavuk suyu eklenir
- Biraz da kaynar su ilave edilerek çorbanın miktarı isteğe göre ayarlanır.
- Kaynamaya bırakılır.
- Bu sırada bir kasede süt ve un iyice çırpılır.
- Kaynayan çorbadan kepçe yardımıyla süte eklenir böylece unlu süt ılıtılır.
- Çorbaya yavaş yavaş eklenir yarım paket de krema ilave edilip karıştırılır.
- Kaynayınca 2 çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı karabiber ilave edilir.
- Bol limonla servis edilir. Afiyet olsun.
Kaynak: Haber Merkezi