Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kilo taze fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 kaşık tereyağı
- Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Hazırlık:
- Fasulyeleri ayıklayın ve 1 cm kalınlığında doğrayın.
- Yıkadığınız fasulyeleri tencereye alın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı, küp doğradığınız domatesi, pirinci ve tuzunu ekleyin.
- Tencerenin içindeki malzemeleri dikkatlice karıştırın.
- Harlı ateşte 5-10 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Fasulyenin sert olması durumunda yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Pişen fasulyenin üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirin ve altını kapatın.
Püf Noktalar ve Öneriler
- Fasulyeler sulanıp tekrar suyunu çektiğinde ekstra su koymaya gerek olmayabilir.
- Yanında salatalık domates doğrayarak ya da cacıkla tüketebilirsiniz.
- Tarifte pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Bulgurlu versiyon da oldukça lezzetlidir.
- Bu tarif Samsun'a özgü olmasına rağmen Giresun mutfağında da benzeri tariflere rastlayabilirsiniz. Özellikle hamsikoli ve karalahana sarması gibi lezzetlere de göz atmanızı öneririz.
- Bir porsiyon fasulye diblesi yaklaşık olarak 130 kaloriye denk gelir.
Kaynak: Haber Merkezi