Samsun'dan Lezzet Rüzgarı: Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?
Samsun'un yöresel lezzetlerinden biri olan Taze Fasulye Diblesi, hem hızlı hazırlanan hem de damakları şenlendiren bir tariftir.
Abone Ol
Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Hazırlık:
Fasulyeleri ayıklayın ve 1 cm kalınlığında doğrayın.
Yıkadığınız fasulyeleri tencereye alın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, küp doğradığınız domatesi, pirinci ve tuzunu ekleyin.
Tencerenin içindeki malzemeleri dikkatlice karıştırın.
Harlı ateşte 5-10 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Fasulyenin sert olması durumunda yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Pişen fasulyenin üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirin ve altını kapatın.
Püf Noktalar ve Öneriler
Fasulyeler sulanıp tekrar suyunu çektiğinde ekstra su koymaya gerek olmayabilir.
Yanında salatalık domates doğrayarak ya da cacıkla tüketebilirsiniz.
Tarifte pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Bulgurlu versiyon da oldukça lezzetlidir.
Bu tarif Samsun'a özgü olmasına rağmen Giresun mutfağında da benzeri tariflere rastlayabilirsiniz. Özellikle hamsikoli ve karalahana sarması gibi lezzetlere de göz atmanızı öneririz.
Bir porsiyon fasulye diblesi yaklaşık olarak 130 kaloriye denk gelir.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Yeni Bakış sitemize
abone olun.