Anadolu Ajansı (AA) ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen "26. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı", 25 gazetecinin katılımıyla başlıyor.23 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan programa, AA'dan 9, TİKA'dan 15 ve GZT'den 1 kursiyer katılacak. Katılımcılar arasında savaş ve riskli bölgelerde görev yapan gazeteciler de yer alıyor.

108 saat sürecek

Eğitim Türkçe ve İngilizce dillerinde verilecek. Gazeteci Çetiner Çetin, programa eğitmen olarak katkı sağlayacak.Toplamda 108 saat sürecek eğitim programında, AA, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) destek verecek.

Eğitimler, uzman akademisyenler, profesyonel güvenlik güçleri ve deneyimli gazeteciler tarafından verilecek. Gerçek mühimmatın kullanılacağı bu eğitimler, katılımcılara olağanüstü durumları deneyimleme fırsatı sunarak "yaşatarak" öğretmeyi amaçlıyor.

Katılımcılar, habercilik, kişisel güvenlik, savaş terminolojisi, ilk yardım, ileri sürüş teknikleri, su üzerinde hayatta kalma, patlayıcılar ve tehlikeli maddeler ile olağanüstü durumlarda medya yönetimi gibi konularda 26 farklı dersten faydalanacak. Programda, pratik eğitimler dahil olmak üzere toplam 108 saatlik bir eğitim verilecek.

Eğitimler, Polis Akademisi'nin Anıttepe ve Gölbaşı kampüsleri ile AFAD Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ayrıca, Özel Harekat Dairesi Başkanlığı denetiminde gece kampı düzenlenecek. "Suda hayatta kalma eğitimi" ise Kesikköprü Barajı'nda uygulanacak.

AA, 2012'de başlattığı "Savaş Muhabirliği Eğitimi" programı kapsamında bugüne kadar 197 yabancı dahil olmak üzere toplam 558 medya mensubuna eğitim vermiştir.

Kaynak: AA