SETA’nın hazırladığı bu rapor, AKP'nin karşı karşıya olduğu zorlukları ve toplumsal algıyı derinlemesine inceleyerek, partiye dair önemli tespitler sunuyor. Peki, SETA nedir? SETA raporu içeriği ne? İşte detaylar...

SETA nedir?

SETA, siyaset, dış politika, ekonomi, toplum ve medya, hukuk ve insan hakları, güvenlik, strateji, eğitim ve sosyal politikalar, Avrupa araştırmaları ve enerji gibi geniş bir yelpazede bilgi üretmeyi ve bu bilgiyi sorun çözücü formüller şeklinde sunmayı amaçlayan bir düşünce kuruluşudur. Ankara, İstanbul, Washington D.C., Berlin ve Brüksel'deki ofislerinde faaliyet gösteren SETA, hem ulusal hem de küresel sorunları tarihsel ve kültürel bir derinlik içinde ele alarak bilgi üretir ve geleceğe yönelik projeksiyonlarda bulunur.

SETA, bilgi temelli bir kurum olarak uluslararası bilim standartlarına uygun ve partizan kaygılardan uzak bir yaklaşımla farklı görüşleri bir araya getirir. Bu sayede bir diyalog platformu işlevi görür ve ortak aklın inşasına katkıda bulunur. Kısa ve orta vadeli çalışmaları ve yayınlarıyla, Türkiye'nin bilgi ve analiz seviyesini artırmayı ve karar alma süreçlerine olumlu katkıda bulunmayı hedefler. Kurum ayrıca, Insight Turkey (İngilizce), Ru’ye Türkiyye (Arapça) ve Kriter (Türkçe/aylık) isimli dergiler yayınlamaktadır.

SETA'nın temel hedefi, ulusal, bölgesel ve küresel sorunları derinlemesine inceleyerek çok boyutlu ve disiplinlerarası bir çerçeve sunmaktır. Türkiye'nin stratejik konumunu ve dinamik yapısını dikkate alarak eğitimden sosyal güvenliğe, para politikalarından dış politikaya kadar pek çok konuyu tarihsel ve kültürel bir perspektifle ele alır. Bilginin toplumsal ve küresel olaylar üzerindeki dönüştürücü etkisini önemseyen SETA, yeni bilgi perspektifiyle siyasal ve toplumsal “iyi”nin inşası ve korunmasına katkıda bulunmayı hedefler. Farklılıkları bir çatışma sebebi değil, zenginlik olarak gören SETA, bu yaklaşımıyla hem ilmi hem de fikri bir temel sağlar.

SETA'nın Raporu ve İddialar

Son dönemde yerel seçimlerdeki yenilginin nedenlerini araştıran ve AKP yönetimine sunulan raporlar, partinin iç ve dış dinamiklerini kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Ancak bu raporların varlığı ve içeriği, özellikle SETA tarafından reddedildi.

Gazete Pencere'nin haberine göre SETA'nın AKP'ye sunduğu iddia edilen raporda yer alan çarpıcı başlıklar arasında şunlar öne çıkıyor:

Adalet Duygusunun Zedelenmesi: Kamu kurumlarındaki adaletsizlikler ve liyakat eksiklikleri, partinin toplum nezdindeki güvenini sarsmış durumda.

Parti İçi Gruplaşmalar: Parti içindeki klikleşme ve grupçuluk, motivasyonu olumsuz etkiliyor ve partiyi bölüyor.

Ekonomik Kriz: Enflasyon, hayat pahalılığı ve gelir adaletsizliği gibi ekonomik faktörler, halkın partiden uzaklaşmasına neden oluyor.

Erdoğan’ın Artık Hedef Olması: Toplumun olumsuz koşullardan sadece parti yönetimini değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da sorumlu tuttuğu vurgulanıyor.

SETA ve Dezenformasyon Açıklamaları

SETA, bu raporların varlığını yalanladı ve sosyal medyada yayımlanan haberlerin dezenformasyon içerdiğini belirtti. İletişim Başkanlığı’nın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bu raporların gerçek dışı olduğunu ve böyle bir raporun mevcut olmadığını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ