25 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLAYACAK
YÖK ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında geçen yıl imzalanan protokol uyarınca teknoparkı olan 4 üniversitede siber güvenlik meslek yüksekokulu açılmasının kararlaştırıldığını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dijitalleşmenin artmasıyla başta kamu kurumları ve şirketler için önemli hale gelen dijital güvenliği sağlamak amacıyla açılacak olan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarından birisi de üniversitemiz çatısı altında kurulacak. Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarını tercih edecek öğrencilerimize burs ve istihdam desteği sağlanacak. Üniversitemiz bünyesinde, Teknoparkımız ile entegre olacak Yüksekokulumuz, bu sene 25 öğrenci ile eğitim öğretime başlayacak. Öğrencilerimiz, siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra güvenlik teknolojileri, ağ güvenliği, sızma testleri ve veri analizi gibi konularda da eğitim alacak. Ayrıca, öğrenimleri süresince teorik bilgileri uygulama becerisi kazanacakları laboratuvar çalışmaları ve proje çalışmaları da yapacak. Öğrencilerimiz mezun olduklarında kolaylıkla iş bulabilmelerini sağlamak amacıyla sektörün önde gelen firmalarıyla da iş birliğine gideceğiz” diye konuştu.
BAŞARILARIMIZA YENİSİ EKLENDİ
Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan tam akredite araştırma üniversitemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Dijital Türkiye ve Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda, bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında da bir başarı ivmesi yakalayarak, büyük bir dönüşüme imza atıyor” diyerek üniversitemizin son dönemde belirlediği yol haritası ve stratejik hedefleri arasında ilk sırada dijitalleşme ve uluslararasılaşma yer aldığını, bu hedefimiz kapsamında yapılan çalışmalarla Ege Üniversitesi’nin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuşturulduğunu söyledi. Öne alınan dijitalleşme hedefi doğrultusunda 85’i öğrencilere yönelik olmak üzere eğitim öğretimden, araştırma geliştirmeye, idari ve akademik iş ve işlemlerden sağlık alanına kadar pek çok dijital uygulamayı hizmete açtıklarını vurgulayan Budak, “Üniversitemize kazandırdığımız öncü dijital uygulamalar ile tüm süreçleri etkin, hızlı ve verimli hale getirdiğimizi söyleyebilirim. Akademik bilgi birikimi, teknik altyapı olgunluğu ve dijital uygulamalarıyla Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu’nun kurucu üyesi olarak seçilen 8 üniversiteden birisiyiz. Tıp Fakültesi Hastanemiz; idari, mali ve tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerinin kullanılması, bilgi iletişim sistemleriyle entegre olmuş, sağlık çalışanları ve hastaların tele tıp uygulamalarıyla kurum içinden veya dışından veri alışverişinde bulunabildiği yapısı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Bilgisayar Programlarına İlişkin Kayıt Tescil Belgesi ile ödüllendirildi. Bu başarılarımıza şimdi de bir yenisi daha eklendi. Ülkemizin 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulundan birisi Üniversitemiz bünyesinde açılıyor. Ege Üniversitesi, siber güvenlik uzmanları yetiştirilecek” dedi.
DİJİTAL DÖNÜŞÜME KATKI
Rektör Prof. Dr. Budak son olarak şu ifadeleri kullandı: ““Tam akredite, uluslararası standartlarda altyapıya sahip bir araştırma üniversitesi olarak dijitalleşme alanında nitelikli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ege Üniversitesi olarak Ülkemizin dijital dönüşümüne bilimsel katkı sunmaya, Türkiye Yüzyılını akademinin dijital yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışamaya, çağın gerekleri ile donatılmış bir nesil yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Bakanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”
Kardelen BUĞDAY