Kitel Nasıl Yapılır? Malzemeler İç Harcı İçin: 1 kilo az yağlı kıyma 15 adet orta boy soğan 1,5 paket margarin 1 boğum maydanoz Tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı salça Hamuru İçin: 1 kilo severkitel (Bilgi: Severkitel, Siirt yöresine özgü köftelik bulgurdur. Alternatif olarak içliköftelik bulgur da kullanılabilir.) Soğuk su Bir tutam tuz Diğer: Haşlamak için sıcak su ve tuz Hazırlık Aşamaları İç Harcın Hazırlığı: İç harcı için öncelikle kıymayı derin bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyin ve suyunu çekmesini bekleyin. Soğan ve kıymanın suyunu çekmesi sonrasında margarin, maydanoz, baharatlar ve salça ekleyerek karıştırın. Hazırlanan iç harcı, metal bir kapta soğumaya bırakın. Hamurun Yoğrulması: Severkiteli soğuk suyla yoğurarak hamur kıvamına getirin. Tuz ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Köftelerin Hazırlığı: Soğuyan kıymalı harçla, hamurdan aldığınız bezeleri doldurarak köfte şekli verin. Her bir köfteyi avucunuzda yassılaştırın. Haşlama: Hazırladığınız köfteleri tuzlu suda haşlayın. Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.