Yaşam

Sinop'un Meşhur Mantısı: Adımlarla Sinop Mantısı Nasıl Yapılır?

Abone Ol

Sinop Mantısının Eşsiz Tarifi

Porsiyon: 2-4 Kişilik
Hazırlık Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 15dk

Malzemeler:
Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İç Harcı İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Yoğurt
  • Salça
  • Nane
  • Pul biber
  • Sarımsak

Hazırlık:

  1. Derince bir kaba biraz un koyun. Yumurta, su ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın.
  2. İç harcını hazırlayın: Kıymaya rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Hamuru ikiye bölün ve yufkayı ince açın. Normal mantı yufkasından daha ince olacak şekilde açın ve büyük kareler kesin.
  4. İç harcından her bir kareye bir miktar koyun, üçgen şeklinde katlayın. Geniş kenarları birleştirin.
  5. Mantıları kaynayan suda 10 dakika haşlayın ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  6. Tavada tereyağını eritip salçayı ekleyin. Nane ve pul biber ekleyip sos oluşturun ve mantıların üzerine dökün.

Öneriler:
Sinop'ta bu mantıya bol tereyağı ve ceviz eklenerek servis edilir. Mantının ayırt edici özelliği büyük oluşu ve gemi şeklini andırmasıdır. İsterseniz hazırladığınız mantıları buzlukta da saklayabilirsiniz. Üzerine biraz un serpip fırında kurutun ve soğuduktan sonra buzlukta muhafaza edin.