Yaşam

Şırnak Cizre'nin Eşsiz Yerel Lezzeti: Mahmılatık Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağından eşsiz bir tat olan Mahmılatık, Şırnak Cizre'nin yerel lezzetlerinden biridir. Bu enfes tarifiyle, sofralarınıza farklı bir lezzet katmak artık çok kolay.

Abone Ol

Mahmılatık Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Yarım kilo ince bulgur
  • 1-2 adet şalgam
  • Su
  • Mayalı hamur

Yapılışı:

  1. İnce bulguru iyice yıkayıp süzdükten sonra büyük bir kavanoz ya da küpe doldurun.
  2. Haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz şalgamı da bu kaba ekleyin.
  3. Malzemelerin üzerine bir miktar mayalı hamur ekleyin.
  4. Kullandığınız kabın ağzını hamur veya kil ile sıkıca kapatın.
  5. Kabı yaklaşık 40 gün güneş görmeyecek bir yerde bekletin.
  6. Bekleme süresi dolduktan sonra Mahmılatık'ınız hazır. Afiyet olsun!