Yerel

Su basma hattı önümüzdeki 50 yıl boyunca sorunsuz işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Büyük Kanal’ın kalbi olarak nitelendirilen Gümrük Pompa İstasyonu’nda başlattığı bakım ve yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Narlıdere, Balçova ve Konak olmak üzere 3 metropol ilçenin evsel atık suyunu Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne ileten atık su basma hattının önümüzdeki 50 yıl boyunca sorunsuz işlemesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Abone Ol

İZSU Genel Müdürlüğü yeni altyapı yatırımlarının yanında mevcut altyapının sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayacak çalışmalarını kent genelinde devam ettiriyor. İZSU ekipleri 2023 yılının son aylarında; Narlıdere, Balçova, Karabağlar ve Konak’ın evsel atık sularını ana kuşaklama kanalı üzerinden Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne ileten Gümrük Pompa İstasyonu’nda çalışma başlattı.

9 milyon 200 bin lira maliyet

İstasyonun iki çıkış borusunda devam eden yenileme ve bakım çalışmalarında sona gelindi. Hattın 50 metrelik kısmında yürütülen çalışmalar kapsamında 1400 milimetre çapındaki iki boru çevresinde palplanş çalışması yapılıyor. Çalışmaların İZSU’ya maliyetinin 9 milyon 200 bin liraya ulaştığı ifade ediliyor.

Afet yönetimi vurgusu

Kent merkezinde yürütülen çalışmalar sebebiyle trafiğin ve günlük yaşamın aksamaması için, İZSU ekipleri sahada kazısız yöntem teknolojisini kullanıyor. Çalışmalar yerin 5 metre altında devam ederken, riskli alanlarda ise ilave güvenlik tedbirleri alınıyor. Yakın zamanda tamamlanması planlanan çalışmaların, hattın sağlıklı işlemesinin yanında afet yönetimi açısından da büyük öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Altyapıya zarar verilmedi

Kazısız yöntem teknolojisini çalışmalarına entegre ederek hizmet kalitesini iyileştiren İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle kentin ana arterlerinde teknolojinin imkanlarından yararlanarak vatandaşların altyapı çalışmalarından olumsuz etkilenmesinin önüne geçiyor. Cadde ve sokaklarda kazı yapılmadan çalışma imkanı sağlayan yöntem sayesinde mevcut altyapıya zarar verilmezken, altyapı sorunlarına da daha hızlı müdahale ediliyor.