Tatlı krizinin çözümü için şimdi sıra geldi! Yumuşacık dokusuyla ve lezzetiyle damakları şenlendiren, her lokmasında huzur bulacağınız bir tatlıya hazır olun. Sütlü irmik tatlısı, mis gibi kokusuyla ve göz alıcı sunumuyla sofralarınıza baharın tazelik ve neşesini getiriyor. İster akşam yemeğinin tatlısı olarak, ister özel davetlerinizde konuklarınıza ikram edin, bu tarifle herkesi mest edeceksiniz! Gelmiş geçmiş en basit ve en lezzetli tatlı tarifleri arasında yerini alan sütlü irmik tatlısının sırrı şimdi sizinle!
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
İşte sütlü irmik tatlısı tarifi:
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Üzeri için isteğe bağlı hindistancevizi rendesi veya tarçın
Yapılışı:
Bir tencereye irmik, süt ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kıvamı koyulaştığında tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak tereyağı eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Tatlı kıvam aldığında ocaktan alın.
Servis yapacağınız kaselere veya cam kâselere tatlıyı paylaştırın.
Üzerini hindistancevizi rendesi veya tarçın ile süsleyerek servis yapın.
Tatlıyı oda sıcaklığında veya soğuyunca buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sütlü irmik tatlısı malzemeleri nelerdir?
Sütlü irmik tatlısı için gerekli malzemeler şunlardır:
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Üzeri için isteğe bağlı hindistancevizi rendesi veya tarçın