Tacikistan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir ülke. Ancak, ülkenin dini inancı hakkında pek çok kişinin bilgisi eksik. Tacikistan'ın dini inancı ve hangi dine mensup olduğu konusu, kullanıcıların merak ettiği konular arasında. İşte, Tacikistan'ın dini inancı ve mensubiyeti hakkında merak edilen tüm detaylar...

1.200 Yıllık İslam Geleneği: Pamirler ve İsmaililik

Orta Asya'nın yerleşik nüfusu arasında 1.200 yıllık bir geleneğe sahip olan Pamirler, ilk kez 10. yüzyılın başlarında taraftar kazanan Şii İslam'ın İsmaililik kolunun küçük bir mezhebi olan Nizarilik'in üyeleridir. İsmaililik, Pamir Dağları'nda ve Ağa Han'ın takipçileri arasında inanılmaya devam edilmektedir.

Tacikistan'da İslam ve Mezhep Dağılımı: Sünni ve Şii Gruplar

Tacikistan'da İslam en çok inanılan dindir ve mezhep olarak Hanefilik öne çıkar. Ülkenin nüfusunun %98'i Müslümandır ve mezhep olarak %95'i Sünni, %3'ü ise Şii gruplardan oluşmaktadır.

Tacikistan'da Din Dağılımı: İslam ve Hristiyanlık

Tacikistan'da insanların mensup olduğu en büyük din İslam'dır ve halkın %96'sından fazlası Müslümandır. %2'den daha az bir kısım ise Hristiyanlığa inanmaktadır, bu grup genellikle Rus Ortodoks Kilisesi'ne mensuptur.

Kaynak: HABER MERKEZİ