Trabzon, sadece denizi ve tarihiyle değil, aynı zamanda pek çok dizi ve filmin çekimine ev sahipliği yaparak sanatın ve eğlencenin merkezi haline geliyor. Hangi dizilerin ve filmlerin bu şehirde izlerini bıraktığını merak eden vatandaşlar için detaylı bir rehber hazırladık.Peki Trabzon'da hangi diziler çekildi? ve Trabzon'da hangi filmler çekildi? Trabzon'un tarihini ve doğasını yansıtan bu yapımlar, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmuştur. İşte detaylar...

Trabzon'da hangi diziler çekildi?

Gizem ve heyecan dolu dizi platosu Trabzon'a indiğinde, şehir birbirinden renkli hikayelere ev sahipliği yapmaya başladı. Şehrin eşsiz atmosferi ve doğal güzellikleri birçok yapımcının ilgisini çekti. Biz de bu merakı gidermek için Trabzon'da çekilen dizilerin detaylarını sizler için derledik.İşte Trabzon'da çekilen diziler;

  • Benim İçin Üzülme
  • Fırtına
  • Karadayı
  • Sen Anlat Karadeniz

BENİM İÇİN ÜZÜLME

2012 yılında başlayıp 2014 yılında final yapan Benim İçin Üzülme dizisi Karadeniz bölgesindeki birçok şehirde ve başta Artvin-Hopa, Trabzon olmak üzere birkaç şehirde çekilerek Karadeniz’i, Trabzon’u geniş bir kitleye sevdirerek tanıttı.

Trabzonda Hangi Diziler Cekildi Trabzonda Hangi Filmler Cekildi (3)

FIRTINA

2006 yılında başlayan komedi dizisi Fırtına, Trabzon’un Sürmene ilçesinin Aksu köyünde çekimleri yapıldı. Trabzon’u kapsamlı olarak tüm sezon boyunca Trabzon’da çekimleri yapılarak doğasını, insanını oldukça iyi tanıttı.

Trabzonda Hangi Diziler Cekildi Trabzonda Hangi Filmler Cekildi (2)-1

KARADAYI

2012 yılında başlayan Karadayı dizisinin bazı sahneleri Trabzon’da çekilmiş olup döneminde oldukça popüler olan bir dizi.

SEN ANLAT KARADENİZ

2018 yılı ile 2019 yılları arasında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi Trabzon’da çekilmiş en meşhur dizilerden diyebiliriz. Son yıllardaki Trabzon turizmine oldukça katkısı olan bu dizi Trabzon’un yaylalarından merkez çarşılarına kadar çekimler yapılarak her sokağını geniş bir kitleye tanıtmış ve kültürünü, yemeklerini, oldukça başarılı bir şekilde izleyiciye tanıtıyor.

Trabzon'da hangi filmler çekildi?

Trabzon, sadece Karadeniz’in incisi olmakla kalmıyor, aynı zamanda film ve dizi sahnelerinin önemli adreslerinden biri haline gelmiş durumda. Kentin büyüleyici atmosferi, pek çok yapımcının tercihi olmuş durumda. Hangi dizilerin ve filmlerin bu topraklarda izlerini bıraktığını merak edenler için, Samsun'un perde arkasındaki hikayeleri derledik. İşte o filmler:

  • Bizim Hoca
  • Kesişme:İyi Ki Varsın Eren
  • Kırlangıçlar Susamışsa
  • Sümela'nın Şifresi Temel
  • Yol Kenarı
  • Oflu Hocanın Şifresi
  • Yaşamın Kıyısında

Trabzonda Hangi Diziler Cekildi Trabzonda Hangi Filmler Cekildi (2)

BİZİM HOCA

17 Mart 2014 yılında gösterime giren Bizum Hoca filmi Trabzon’un çeşitli köylerinde çekimleri yapıldı. Köylerdeki örf ve adetleri, insanını ve köy kültürünü oldukça iyi yansıtan filmlerden.

Trabzonda Hangi Diziler Cekildi Trabzonda Hangi Filmler Cekildi (1)-1

KESİŞME: İYİ Kİ VARSIN EREN

1 Ocak 2022 tarihinde vizyona giren gerçek bir hikayeye dayanan film Trabzon İlçesinde yaşayan Şehit Eren Bülbül’ün hikayesini anlatıyor.

KIRLANGIÇLAR SUSAMIŞSA

2014 yılı yapımı olan Kırlangıçlar Susamışsa filmi Trabzon’un köyünde çekilmiş olan bir diğer filmdir.

Trabzonda Hangi Diziler Cekildi Trabzonda Hangi Filmler Cekildi (1)

SÜMELA’NIN ŞİFRESİ TEMEL

Trabzon’un meşhur tarihi yapısı Sümela’nın gizemini ele alan bu film Trabzon’a ait tarihi yapı Sümela Manastırı’nda çekilerek geniş bir kitleye tanıtıyor.

YOL KENARI

25 Mayıs 2018 yılında vizyona giren film, Trabzon’da çekimleri yapılmış olan dram gerilim tarzında bir filmdir.

OFLU HOCANIN ŞİFRESİ

31 Ekim 2014 tarihinde gösterime giren film Trabzon insanını anlatan ve Trabzon’un çeşitli mekanlarında çekimleri yapılan bir filmdir.

YAŞAMIN KIYISINDA

Yaşamın Kıyısında (Almanca: Auf der anderen Seite; İngilizce: The Edge of Heaven), 2007 Türk-Alman yapımı Fatih Akın filmidir. 27 Eylül'de Almanya'da, 26 Ekim 2007'de ise, Türkiye'de gösterime girdi. 2007 yılında Cannes Film Festivalinde, Fatih Akın'a en iyi senaryo ödülü kazandırdı. Ayrıca, Almanya tarafından, ülkeyi yabancı dilde en iyi film dalında temsil etmek üzere, 80. Akademi Ödüllerine gönderildi.[2] Akın filmdeki karakterleri yaratırken Crossing the Bridge-The Sound of Istanbul belgeselini çekerken İstanbul’a yaptığı gezilerde tanıştığı, dünyayı müzikle değiştirmeye çalışan insanlardan ilham aldığını belirtmiştir.[3]

Altı ana karakter (Ali, Yeter, Nejat, Ayten, Lotte, Susanne) etrafında geçen film, bu kişilerin birbiriyle iç içe geçen veya birbirine teğet geçen hikâyelerini, Almanya - Türkiye ekseninde ve anne-kız, baba-oğul ilişkilerini vurgulayarak anlatır. Üç bölümden oluşan filmin ilk bölümü Almanya'da, ikincisi önce Türkiye, sonra Almanya, sonra tekrar Türkiye'de, filmle aynı adı taşıyan son bölümü ise, baştan sona Türkiye'de geçer.

Kaynak: HABER MERKEZİ