Güncel

Türk Standartları Enstitüsü’nden ekmek satışına yönelik yeni kurallar

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ekmek satışlarına yönelik yeni düzenlemeler içeren bir taslak hazırladı. Taslağa göre, ambalajsız ekmeklerde fırının adını belirten etiket veya kabartma yer alacak, ekmekler iyi pişmiş, kabarmış ve yanık olmayacak

Abone Ol

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ekmek satışına yönelik yeni standartları içeren bir taslak hazırladı. Taslağa göre ekmekler, iyi pişmiş, kabarmış olacak ve yanık olmayacak. Ayrıca ambalajlı ve ambalajsız ekmeklerle ilgili önemli düzenlemeler getirilecek.

Ambalajlı Ekmeklere Yeni Etiket Kuralları

Yeni standartlara göre ambalajlı ekmeklerin paketlerinde un çeşitlerinin yüzde oranları, katkı maddelerinin adı ve imalat tarihi gibi detaylar yer alacak. Ayrıca ekmeklerin tavsiye edilen son kullanma tarihi veya raf ömrü de belirtilmek zorunda olacak.

Ambalajsız Ekmeklere Kabartma ve Etiket Zorunluluğu

Ambalajsız ekmeklerde ise fırının adını belirten bir etiket veya kabartma bulunacak. Bu ekmekler, tüketiciye elle teması önleyecek şekilde kağıda sarılarak veya poşetle sunulacak.

Ekmek Çeşitleri ve Özellikleri

TSE’nin hazırladığı taslakta, ekmek çeşitleri 10 grupta toplanacak. Normal ekmek, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve diğer çeşitlerin her biri, kendine has kokusuyla ve kabarmış bir şekilde sunulacak. Ekmeklerin üzerinde yabancı madde veya hamur topağı bulunmaması zorunlu olacak.

Üretim ve Depolama Koşulları

Ekmeklerin üretim, depolama ve satış koşullarına dair de yeni düzenlemeler getirilecek. Ekmeklerin yabancı kokulu, nemli ya da tatlarına etki edecek maddelerle bir arada bulunması engellenecek. Ekmek üreticileri ve satıcıları, ekmeklerin standartlara uygun imal edildiğini beyan etmek zorunda kalacak.