Tatlı severlerin vazgeçilmezi olan kalburabastı, özellikle hurma tatlısı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir yemek tarifi. Ancak, bu lezzetli tatlıyı yaparken en çok merak edilen konulardan biri, hurma tatlısına nasıl şekil verilir sorusu oluyor. Peki, Yalancı hurma tatlısı: Kalburabastı (Hurma Tatlısı) tarifi? Hurma tatlısına nasıl şekil verilir? İşte, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kalburabastı (hurma tatlısı) tarifinin incelikleri...
Kalburabastı (Hurma Tatlısı) tarifi
Sevdiklerinize sunabileceğiniz muazzam bir lezzet: Kalburabastı, yani Hurma Tatlısı tarifi! Aile fertleriniz ve misafirleriniz için özel bir şölen hazırlamaya ne dersiniz?
Malzemeler
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
Şerbet için
- 1 kilogram toz şeker
- 1 litre su
- ¼ limon suyu
Hurma tatlısına nasıl şekil verilir?
- Hurma hariç bütün malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur.
- Malzemeler birbirine iyice karıştığında yoğurma işlemi sonlandırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kalbur, rende veya süzgeç üzerine yerleştirilir ve içlerine hurma konularak şekil verilir. Ardından tepsiye dizilir.
- 170°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Tepsi fırında iken, şerbet için su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye alınarak orta ateşte 10 dakika kaynatılır.
- Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür. Tepsi hafifçe sallanarak şerbetin her yere eşit şekilde dağılması sağlanır.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine toz badem ve toz fıstık serpilerek servis edilir.